torsdag, mars 28, 2024

Bajen krossade Väsby igen

Sebastian Andersson prisades efter matchen.

Efter en mindre bra inledning spelade Hammarby Hockey fullständigt skjortan av Väsby IK i en magisk andra period under onsdagskvällen i LW Hallen inför över 300 personer på läktaren.
1:a perioden
Väsby är mer aktiva än de våra under de tjugo första minuterna. 7.44 in i matchen gör gästerna 0-1 efter en spelvändning uppkommen av ett riktigt dåligt pass i anfallszon. I periodens slutskede är Bajen tillbakapressade och pausvilan känns som en skänk från ovan.

2:a perioden
Ett pånyttfött Bajen kommer ut på isen och efter bara 32 sekunder lägger Oscar Björkander kanske inte säsongens hårdaste puck på mål men den går in och det är kvitterat. Drygt minuten senare ringer det igen när Joakim Ramsten lägger in Bajens ledningsmål. Då våra krigare har fått upp ångan är de ostoppbara samtidigt som Väsby faller ihop som ett korthus på ett lite märkligt sätt, kanske saknas de riktiga ledargestalterna på isen? Marcus Carlsson gör 3-1, Axel Åström fixar 4:an, nestor Tomas Lindgren sätter den femte kassen och periodens målkalas avslutas av Viktor Mickelsson.

3:e perioden...
€¦ är en ren transportsträcka fram till slutsignalen men dessförinnan hinner Benjamin Blomberg med att fastställa slutresultatet till 7-1.

Nu har Bajen under vårserien spelat 14-3 i två matcher mot Väsby, vilket är fantastiskt bra. Att så många aktiva supportrar slöt upp och sjöng är riktigt kul. Inför vårseriens avslutande omgång behöver vi få med oss minst en poäng ifrån Vallentuna Ishall för att fixa playoffplatsen så jag hoppas att mången Bajare tar Roslagsbanan ut till norrskogen på söndag.

Stångkorvsligan
Bamsingarna delade efter matchen ut priser till Oliver Hofbauer som vann omröstningen €Extra Bonus Attans Stångkorv till Jul!€ samt säsongens suveräna Stångkorvsligevinnare Sebastian Andersson. Tack till alla som tagit ansvaret och delat ut kött under grund- och vårserie!

Kassar för kassan
Sju mål drar in 3 024 kronor till hockeyn och nu är totalen uppe i fantastiska 21 600 kronor med en match kvar.