Ett hjärta - En förening
lördag, april 13, 2024

Bajen vände mot Tierp

hh_logo_text-under.png

Vårt manskap i Hammarby Hockey hade kanske i tanken redan vunnit matchen mot Tierps HK då de släntrade ut på LW Hallens is under onsdagskvällen, i så fall blev de snart varse om annat. Efter en riktigt dålig första period fick Bajen jobba sig tillbaka in i matchen för att komma ifatt och förbi.
1:a perioden
Efter ett bra tempo på inledningen sjunker Bajen in i dvala och Tierp gör tre mål, varav 0-3 produceras i powerplay. Richard Siirala i Hammarbykassen får inte den hjälp han behöver av medspelarna och skall inte lastas för baklängesmålen. Fy bubblan vilken unken förstaperre.

2:a perioden
Snacket i omklädningsrummet må ha väckt de våra ur slummern, plötsligt finns farten där igen och trycket i gästernas zon ökar väsentligt. Efter knappa sju minuter snappar Benjamin Blomberg upp pucken och gör på egen hand 1-3. Bajen fortsätter att dominera perioden men nästa reducering kommer med bara minuten kvar av mittperioden då man ställer om snabbt och Anton Molnar till sist kan ställa keepern totalt. Inför sista perioden står det så 2-3 och det ser betydligt ljusare ut.

3:e perioden
Spelet stämmer inte helt för Bajen under första halvan, tre numerära överlägen avverkas utan att de skrivs in i historieböckerna. Så småningom ökar trycket så mot motståndarkassen och kvitteringen kommer i en situation där Oliver Hofbauer kan slå in pucken på volley. Viktor Mickelsson tar så över showen med två mål som han gör med 26 sekunders mellanrum. Trots fler lägen med tom motståndarbur slutar matchen med en 5-3-seger för Hammarby.

Bajen saknade några pjäser i matchen såsom Tomas Lindgren, Joakim Ramsten och Linus Carlsson. Får vi tillbaka några av dessa herrar till lördagens match i Åkers Ishall?

Då Haninge besegrar Åkers hemma på Torvalla innebär det att Hammarby är nya serieledare. Med tre omgångar kvar är nu vi det jagade villebrådet med Åkers och Haninge en respektive tre poäng efter. De jagande lagen har bättre målskillnad än Bajen och i mitt tycke lättare spelscheman så läget är komplicerat för de våra i den fortsatta kampen om en playoffplats. För att fixa skivan på egen hand behöver vi, högst troligen, ta poäng borta mot Åkers på lördag samt vinna de två avslutande matcherna, hemma mot Väsby och borta mot Vallentuna. Klart grabbarna fixar det! En olidligt spännande upplösning väntar!

Stångkorvar
Hence delar ut
3 st till 92. Viktor Mikkelsson.
2 st till 18. Tobias Andersson. Ger 100% i alla byten.
1 st till 3. Joakim Arnmark. Bra match rakt igenom.
Extra: Richard Siirala får ett stycke korv, spikar igen efter första perioden.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287.0

Kassar för kassan
Fem mål inbringar 2 160 kr till Kassar för kassan.

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Trögstartat Bajen vände och vann
Sv. Fans: Bajen serieledare efter vändmatch

Kriga Bajen!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024