Onsdag: Toppmatch mot Haninge

Haninge Anchors HC - Hammarby Hockey

Onsdag 27 januari 2016, 19.00
Torvalla Ishall

Onsdagskvällens match borta mot Anchors har seglat upp som en grymt viktig drabbning i kampen om en playoffplats då Hammarby Hockey ligger en poäng samt fyra mål efter andraplacerade Haninge.
Haninge vann vårseriens match i LW Hallen med 2-3 efter att Bajen haft en 2-1-ledning med bara fem minuter kvar av tredje perioden. I söndags låg de under med 2-4 med tio minuter kvar av tredje perioden borta mot Vallentuna och lyckades då få matchen till förlängning där Vallentuna dock tog hem extrapoängen. Så det är ett lag man aldrig kan räkna ut som Bajen ställs emot.

Hammarbys form är god och stigande, nu är man uppe i tre raka segrar med formationerna välkomponerade och till synes harmoniska. Trots att onsdagens motståndare är av en annan kaliber än Wings som besegrades i söndags är jag försiktigt optimistisk inför matchen på Torvalla. Rätt resultat kommer att ge en skön boost inför lördagen på Hovet och en läskigt lockande avslutning på vårserien.