torsdag, april 25, 2024

Vårseriens första trepoängare för Bajen

He's back. Foto: Carina Robertsson.

Om man hade hoppats på en lika rolig kväll i Sollentuna som senast så blev man minsann inte besviken. En hel del Bamsingar och andra glada Bajare på läktaren fick se ett Hammarby som verkligen fick en toppenstart på nya året, 7-1 blev slutresultatet till Bajens favör! Alla var nog nyfikna på herr Lindgrens form och - ta daa - den var i topp! Med 2 mål och en assist så får man nog säga att det var en comeback som heter duga.
Första perioden hann knappt börja innan det small direkt. Ett långpass från egen zon från Linus Carlsson hittar Fredrik Emsjö på vänsterkanten som kommer fri med Sollentunas målvakt Björn Fors och sätter dit 1-0 efter 41 sekunder spelade. Därefter så det mest spel i Bajens försvarszon men några direkta farligheter uppstår aldrig. 17.26 gör Linus bror Marcus Carlsson 2-0 som står sig perioden ut.

Andra perioden spelar Bajen bättre än i den första och det dröjer bara sex minuter tills Bajen utökar sin ledning till 3-0 av comebackande Tomas Lindgren, som påpassligt jobbar framför deras mål och slår in en retur om jag minns det målet rätt. Spelmässigt så är det rätt jämnt, lite småchanser från bägge lagen men större farligheter uteblir. Men med två minuter kvar av andra så punkterar Bajen matchen genom Marcus Carlsson som sätter dit 4-0!

Bajen får tidigt i tredje powerplay och det gör man 5-0 på. Benjamin Blomberg fick det målet. Sollentuna kan efter stök framför Bajens keeper Sebastian Andersson få in en reducering till 1-5. Men närmare än så kommer de aldrig.
Unge Kostas, Emanuel Psarros Konstantinos, styr sedan in ett skott från Lindgren till 6-1 och kort därefter gör Oliver Hofbauer 7-1.