Ett hjärta - En förening
söndag, juni 23, 2024

Övertidsförlust efter fin upphämtning

vallentuna-hh_2015-12-02_02_cr_500x.png
Calle Graf firas efter 4-4-målet. Foto: Carina Robertsson.
 
Efter en mindre lyckad förstaperiod var uppförsbacken brant för Hammarby Hockey i onsdagskvällens drabbning borta mot Vallentuna. Med bra coachning och lite jävla anamma ändrade Bajen på matchbilden och gick ifatt för att sedan på övertid förlora. Sista omgången av HockeyEttan Östra kommer nu att bli en riktig rysare!
1:a perioden blev en tråkig historia. Med Joakim Ramsten och Victor Mickelsson tillbaka efter skador ville lagledningen, antar jag, ha in dem i spelet och därför gick man runt fyra ytterforwardspar och tre centrar istället för att ta in Ramsten och Mickelsson som avlastare med färre byten. Tyvärr blev det ingen vacker syn, det såg varken hackat eller malet ut vilket Vallentuna utnyttjade stenhårt och gjorde tre mål i perioden bakom burväktare Richard Siirala.
 
Inför andra perioden väljer Siirala att kliva av och Sebastian Andersson ersätter. Det vaskas även om bland forwards och simsalabim; ett helt nytt lag visar upp ett mycket bättre spel. Det snurras på bra, bland annat är ett numerärt överläge nära att resultera. Halvvägs in i perioden touchar Carl Graf fram pucken till Mattias Wigley som tar sig fram längs vänstersargen och skjuter ett halvlågt skott som slinker in vid vänstra stolpen. Glädjen blir kortvarig, mindre än minuten senare får Sebbe Andersson se 4-1-pucken sakta glida in i kassen efter ett Vallentunaskott som på vägen fram tar på en av våra försvarare tror jag. Bajen låter sig inte nedslås utan fortsätter och framspelad av firma Marcus Carlsson/Tobias Andersson gör Victor Mickelsson  sitt första seriemål för Bajen, målet är snyggt med hög fart och snabba passningar. Därefter har de våra chansen att reducera ytterligare i två powerplay men Vallentuna försvarar sig bra, bland annat med hög press och de numerära överlägena blir helt fruktlösa.
 
Tredje perioden inleds med ett längre boxplay för Bajen som de reder ut på bästa sätt och därefter börjar jakten. Efter knappa sju minuter hittar Joakim Arnmark med en snygg passning Benjamin Blomberg som susar emellan motståndarbackarna och snyggt sätter 4-3-reduceringen. Här väljer Vallentunas Klint/Söderlind att ta sin timeout och de får sina spelare att höja sig vilket resulterar i ett par Bajenutvisningar som våra killar dock klarar av. Med drygt tre minuter kvar av ordinarie tid drar Vallentuna på sig ett par utvisningar (snyggt jobbat härvidlag av Vallentunas nummer 27 som drar på sig en 2+10 för snack, alltid uppskattat hos oss). I spelet 5 mot 3 kommer sedermera pucken ned till Carl Graf i högra sarghörnet som småfräckt skjuter ur dålig vinkel och pucken styrs in av målvakten själv mellan benskydden. Kvitterat till 4-4 och upphämtningen är ett faktum. Snart ljuder slutsignalen och förlängningen tar vid. Tyvärr blir det Vallentuna som tar hem extrapinnen efter ett misstag i Bajens uppspelsfas.
 
Att Rönnelöw & Co spelar våra, från skador, återvändande spelare är helt förståeligt. Oliver Forsberg, Ramsten och Mickelsson behöver känna på matchtempo inför fortsättningsserien för då behövs de absolut för att Bajen skall bli ett playoff-lag. Att det sedan inte fungerar i första perioden är olyckligt men de löser det i första periodpausen. Friskt vågat och så vidare...
 
I och med tvåpoängaren går Vallentuna upp på femteplatsen i tabellen med 32 poäng, Åkers och Haninge har 31 vardera och med 30 poäng ligger nu Hammarby på en åttondeplats. Sista omgången kommer således bli en riktig nagelbitare. Bajen behöver dunka till Anchors i LW Hallen för att gå om dem. Åkers har hemmamatch mot Hudiksvall och Vallentuna möter Huddinge borta. Hudik och Huddinge är redan Allettanklara vilket gör det svårt att sia om vilken vikt matcherna har för dem. Förhoppningsvis ger de järnet och tar treor vilket ger Bajen femteplatsen vid seger över Haninge.
Så ser det ut, som sämst blir vi åtta, som bäst femma. För oss Bamsingar gäller det nu att sluta upp man/kvinno-grant på onsdag, 9 december, 19.00 i LW Hallen. Killarna behöver vårt stöd.
 
Stångkorvar
En av radiobabblarna från Vallentunamatchen Hence delar ut:
3 st till 57. Sebbe Andersson. Kommer in och är avgörande till Hammarbys poäng.
2 st till 16. Axel Åström. Stabil match. Mycket istid utan misstag.
1 st till 92. Viktor Mickelsson. Gör man mål i sin comeback så bör man belönas med en korv.
Ett par extra delar webbrapportören (gissa vem? wink.png ) ut. 18. Tobias Andersson kämpar kopiöst matchen igenom, belönas. 2. Felix Lundqvist delar ut en präktig bröstvärmare som absolut belönas.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287.0
 
 
Nu laddar vi inför uppgörelsen mot Haninge! Forza!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024