Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024

Torsk mot Hudik - två hårda matcher väntar

hudik-hh_2015-11-29_klacken_rj_500x.png
Klacken i Glysishallen. Foto: Rosie Jacobsson.
 
€Only happy when it rains€ skrålar Shirley Manson fram då vi susar hemåt i minibussen med en uttjänt vindrutetorkare efter att ha bevittnat Hammarby Hockeys 3-0-förlust i Glysishallen. Deprimerande? Nej, inte alls. Det är den märkliga känsla av knepig upprymdhet som bara en torskresa kan tillhandahålla. Det är Bajen! Fuckin' love it!
I 1:a perioden är spelet jämnt och slutar 0-0 men visst är Bajen närmare ett ledningsmål? Om bara en av de två stolpträffarna hade kunnat slinka in.
 
2:a perrens inledning är katastrofal ur vår synvinkel. Hudiksvall ökar tempot och de våra är inte riktigt med i matchen. Ur positionerna och stillastående på skridskorna samt en del felbeslut straffar sig obönhörligt. Utmärkta Sebastian Andersson får kapitulera två gånger om under loppet av 32 sekunder och Hammarby tar efter 2-0 genast timeout. Spelet blir inte mycket bättre och Hudik kunde ha gjort ett par kassar till än det 3-0-mål som kommer halvvägs in i matchen. Anton Molnar har ett friläge i perioden men avslutet blir inte av det bättre slaget och säkre Simon Nordh i hemmalagets kasse räddar.
 
Den 3:e perioden blir bara en transportsträcka till slutsignalen, inga märkvärdigheter händer förutom att Hudiks nya Matt Lowry, som hittills endast utmärkt sig med att dela ut sena tjuvsmällar, drar på sig ett matchstraff för en spearing.
 
Nu gäller det för Hammarby Hockey att skaka av sig denna match och ta sikte på onsdagens bortamöte med Vallentuna som genom att besegra Tierp under söndagseftermiddagen gick om Bajen i tabellen. Vi vill ju väldigt gärna knipa femteplatsen inför fortsättningsserien och för att nå det målet krävs det segrar i de två avslutande omgångarna, Vallentuna på onsdag och Haninge hemma onsdagen därefter.
Jag hoppas att så många så möjligt tar sig till Vallentuna ishall för att stötta de våra, det är absolut ingen lätt match och våra gossar behöver spela på toppen av sin förmåga.
 
Hudiksvall blev i och med söndagens seger klara för Allettan. Jag skrev efter förra årets resa att man inte annat kan imponeras av deras organisation vilket bara kan konfirmeras efter söndagens match. De har för tusan till och med boxplay-sponsorer! Glysishallen är dessutom en av de finaste ishallar jag har haft förmånen att besöka.
 
hudik-hh_2015-11-29_minibuss_500x.png
6/9-delar av resenärerna.
 
Bamsingarna åkte som sagt iväg med en full minibuss. Kjelle rattade säkert oss fram på den blöta vägen. På plats i hallen slöt andra Bajare upp på, den av byggnadsställningar uppbyggda, bortastå som fanns till vårt förfogande och vi sjöng efter bästa förmåga i perioderna tre. Vår ramsa €Blodet dunkar - Känslor svallar€ rönte uppskattning hos en mogen dam som utbrast €Upp till bevis!€ vilket hade kunnat blivit en pinsam €liten€ historia.
Tack till alla i som slöt upp i Glysishallen, till alla medpassagerare och till vår chaffis!
På hemvägen följer Kenta rapporteringen ifrån LW Hallen där våra unga i J18 tvålar till MB med 6-4. Strongt!
 
Stångkorvar
Glada i hågen bestämdes det att alla i minibussen skulle dela ut varsin stångkorv efter matchen. Fastän torsk fullföljdes detta och här är resultatet:
3 st till 11. Mattias Wigley.
2 st till 57. Sebastian Andersson.
1 st vardera till 3. Joakim Arnmark, 10. Anton Molnar, 12. Linus Carlsson & 44. Oscar Björkander.
För bussfridens skull utdelades också 1 st kött ut till 26. Benjamin Blomberg.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287.0
 
Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Bajen nollat i Hudiksvall
Hudik Hockey: HHC säkrade platsen i AllEttan (Bajenklacken finns omnämnd i positiva ordalag).
 
hudik-hh_2015-11-29_klacken2_rj_500x.png
Foto: Rosie Jacobsson.
 
Då så, nu ser vi fram mot onsdagen. Till Vallentuna Ishall! Bajen Fans! - Hammarby Hockey!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024