Ett hjärta - En förening
söndag, maj 19, 2024

Stångkorvar efter att Väsby nollats

hh_logo_text-under.png
 
Hammarby Hockey går från klarhet till klarhet, i söndagseftermiddagens match mot Väsby inkasserades tre poäng genom en fin 2-0-seger. Spelet var kanske inte det mest upphetsande vi sett men vad gör det? Inte ett skit...
Bajen tar ledningen efter 2.46 då Marcus Carlsson styr in 1-0 med Joakim Arnmark och Bejamin Blomberg som puckleverantörer. I övrigt är spelet övervägande slarvigt framåt från båda lagen med många felpass och felriktade eller helt missade skott. De skott som kommer fram till Sebastian Andersson räddar denne på bästa sätt.
 
Andra perioden är rätt tråkig om man inte tokgillar defensivt lågtempo (nu kanske jag är orättvis). Inga mål.
 
I tredje perioden hettar det till en smula, Väsby jagar kvittering och trycker på i omgångar, när Hammarby åker på en tvåminutare blir det jobbigt men med ett stort lagjobb reder det ut sig. Personligen tycker jag nog att de våra är värda att få en eller ett par straffar med sig men domaren är inte av samma uppfattning. Efter 12 minuters spel får Jonathan Tärnblom fram pucken till Anton Molnar som kan accelerera in framför Väsbykassen och sätter 2-0. Fastän Väsby försöker att trycka på och sedermera även tar ut burväktare Måns Johansson känns det aldrig riktigt farligt och ett Bajenmål i öppen kasse ligger närmare än att bortalaget skall reducera.
 
En god laginsats igen och i och med att Haninge åker på torsk mot Sollentuna skiljer det nu bara 3 poäng mellan Haninge och Bajen. En sådan kusligt spännande avslutning av grundserien det ser ut att bli.
 
Stångkorvar
Lasse L delar ut:
3. Stångkorvar
Till 31. Sebastian Andersson som agerar vägg och håller nollan efter att ha motat 29 skott. Vi har nu två målvakter som i princip står varannan match och som båda spelar riktigt bra - så bra att båda bör få stångkorv varje match.  Den här gången till Sebbe.
2. Stångkorvar
Till 12. Oliver Hofbauer för sitt slit och sitt uppoffrande och säkra spel under hela matchen - naggande god. Oliver har en hög lägstanivå och gör sällan en dålig match.
1. Stångkorv
Till 9. Benjamin Blomberg och hans €magiska handleder€ - alltid farligt när han tar sig fram mellan backarna. Det är hårt i poängtoppen där Benjamin är med och tampas.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287.0
 
 
Nu väntar en hyperintressant bortafajt på onsdag då de våra drar iväg till Strängnäs för att möta Åkers, en svår motståndare men inte omöjliga att besegra! Tyvärr ser det inte ut att vara intresse för någon minibuss så vi får försöka packa in oss i de bilar som går dit.
 
Framåt!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024