Ett hjärta - En förening
söndag, maj 19, 2024

Stångkorv efter Bajen - SSK

hh-ssk_2015-10-31_siirala_cr_500x.png
Ryggtavlan på burväktare Richard Siirala som motade 47 puckar. Foto: Carina Robertsson.

Det blev visserligen en ny förlust för Hammarby Hockey mot Södertälje SK i hemmamatchen på bortais under lördagskvällen men 2-5 var en klar förbättring mot de klara 6-0 Bajen åkte på i det första mötet i seriens andra omgång. Bortsett från resultatet har själva spelet markant förbättrats emellan de bägge mötena, till exempel är de gånger vi hamnar på fel sida om motståndarna i försvarsspelet fåtaliga numera. Å andra sidan kan man inte annat än att imponeras av SSK, med den  troligtvis semi- och helproffesionella trupp de förfogar över har de inga riktiga konkurrenter i serien så länge de fokuserar på uppgiften. Tyvärr kan just bristen på tungt motstånd bli dem en black om foten när de i Allettan ställs mot de mer namnkunniga och pengastarka lagen från södra serien.
Matchrapport från min sida blir det inte, för en sådan får ni söka er till Victor Nyströms, som vanligt, utmärkta text på Hammarby Hockeys hemsida och eventuellt Södertäljes rapport, se länkarna längre ner.

På Bajens del av läktarutrymmet i AXA Sports Center var det kanske inte välfyllt men från ståplats kom det faktiskt sång matchen igenom vilket har varit en sällsynt vara så här långt under säsongen. Bamsingarnas ordförande, tillika matchansvarig ifrån Hammarby Hockeys sida, Mikael Sjöqvist, ber mig att hälsa er alla tillresta Bajare ett stort T A C K för stödet!
Den totala publiksiffran landade på 1 826 personer vilket förhoppningsvis resulterar i ett litet nätt tillskott i föreningens kassakista.

Stångkorvar
Bröderna Bornebäck delar ut belöningskött enligt följande:
3 st till 1. Richard Siirala - 47 räddningar och 90.38 i räddningsprocent.
2 st till 22. Linus Carlsson - spelglädjen.
1 st till Bajenklacken - gedigen insats.

President Sjöqvist delar ut en extra korv till 9. Benjamin Blomberg - spräcker lagets målnolla mot SSK.
Själv tilldelar jag 5. Marcus Carlsson en extra för sitt mål och energirika spel.

Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287.0

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Förlust i Södertälje
SSK: Matchrapport
SSK: Highlights från SSKs seger mot Hammarby 2015-10-31
Hammarbys Hockeyhistoria: 151031: Hammarby-Södertälje 2-5

På onsdag är det dags för returmötet borta mot Sollentuna HC. 19.00 är det nedsläpp i SVEAB Arena. Då är det hög tid att inkassera säsongens första seger på bortais. Ja, baske mig, så bra är vi just nu.
En trepoängare mot Sollentuna skulle vara mycket värd då för att börja avancera mot den övre halvan av tabellen. Även om vi inte tar en Allettanplats behöver vi ha så många poäng som möjligt med oss in i fortsättningserien där vi skall ha en riktigt bra chans att knipa "bakvägsplatsen" till playoff. Hoppsan, här har man förhoppningar omg.png
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024