Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024

Reserapport Västerås

Efter att ha fått bilen igångdragen av TopDog for vi bort till Gullmars för att hämta upp resten av kamraterna. Som vanligt var det (1.) kö ut ur stan, (2.) regnigt och (3.) ont om tid. Kir-aromen spred sina vällustiga dunster i automobilen. Enköping passerades och precis i tid anlände vi till Rocklunda medan den andra bilen körde en smula vilse på vägen. Vid biljettkassorna träffade vi Tompa, Misery Kidd med flera som likt oss tagit sig till den västmanländska metroplolen för att föra fram hjältarna i laget till nya stordåd.
På bortaläktaren var det en rätt hyfsad numerär som samlats, ett trettiotal luttrade själar.
Med en överdrivet stor mängd publikvärdar, vakter och upprätthållare av  l a g e n  runt om oss sjöng vi lika bra som laget kämpade på isen. Visserligen hade Vikarna spelövertaget men våra attacker var inte oävna, bl.a. hade Niklas Ekberg chansen att ge Bajen ledningen när han kom fri mot  Johan Thalberg i Västeråskassen. Med en storspelande Carl-Johan Klint i Bajens mål stod det 0-0 fram till det bara återstod en minut av första perioden då det slarvades enormt och hemmalaget gjorde 1-0.

I andra perioden kunde Ville Söderlind kvittera i numerärt underläge. Målet och vårt jubel tystade det trumdunkande hemma-patrasket tillfälligt men säg den glädje som varar, speciellt när det gäller Hammarby Hockey säsongen 07/08. Blott en och en halv minut senare tog Västerås ledningen igen, denna gång definitivt. I slutet av perioden åkte Changen på 2+2 minuter som ABB-koncernen tog till vara genom att göra två mål, ett i slutet av andra och ett i början av tredje.

Den återstående matchtiden var trots allt spännande och vi supportrar gjorde vårt genom att bland annat köra "Hammarby är dom bästa - Heja heja heja Bajen!" i en 10 minuters Schamanversion. Klinten fick helt rättvist pris som bästa spelare i Bajen och kastade sin prisbukett med blomster till oss. Numera är Stickor No 5  ägare av denna åtråvärda trofé.

Hemresan var mindre deppig än vad man kan tro men desto snöigare.

Noterbart 1: I avsaknad av forwards (sjukdom och skador) gjorde Erik Johansson en helt godkänd insats som checkande forward. Kul.

Noterbart 2. Jag har aldrig sett Carl-Johan Klint spela bättre. nu får Henke (sjuk) se upp.

Noterbart 3. I sin iver att bevaka Bajarna på läktaren glömde Västerås säkerhetsorganisation helt bort att kontrollera sina egna fans. Skandalöst nog lyckades en mindre grupp dibarn att ta sig fram till vår läktare men turligt nog för dessa individer fanns det ett stängsel emellan. Jäkligt klantigt av arrangören.

Noterbart 4. Lindgren som påmanare i båset verkar i mina ögon fungera bra. Tyckte mig se att Falken coachade mer än vanligt under matchen dessutom.

För övrigt är jag stum av beundran för våra spelare. Ni är hjältar.

Tack allihop för en trevlig resa.

Sverre Furberg - BajenSchaman.
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024