fredag, mars 29, 2024

Stångkorvar efter förlust mot SSK

Kanske borde jag vara mer betryckt efter en 6-0-förlust mot SSK. Men nej, Södertälje är så mycket bättre än oss och skall så vara om de aspirerar på att lämna HockeyEttan efter bara en säsong. Att de bortaslog Huddinge i premiären med 5-2 var ingen tillfällighet, det är så bra kringelgossarna är.  Faktum är att jag inte känner mig helt oberörd över våra grabbars slit, de kämpar som ett lag och förlorar som ett lag. Det är en arbetsmoral som kan komma att betyda väldigt mycket när säsongen lider mot sitt slut.
Första perioden inleds precis som förväntat med en massiv offensiv ifrån hemmalagets sida. Sebastian Andersson i Bajens kasse ställs på hårda prov direkt och visar hur ruskigt bra han är. Laget i övrigt är följsamma i sitt försvarsspel vilket leder till att SSK:s speltempo bedarrar efter halva perioden och vi äger pucken lite mer därefter. Hjärtat klappar på lite extra några minuter före periodpaus då Benjamin Blomberg tar sig fram och levererar ett snyggpass till Carl Graf som inte riktigt får träff på pucken. Det var den enda gången under matchen som Södertälje-keepern Alexander Sahlin hamnade fel.
Perioden slutar 0-0 och jag skulle ljuga om jag inte kände ett visst hopp i detta läge.

Tyvärr tar sagan slut efter dryga tre minuters spel i andra perioden då Södertälje tar ledningen. Därefter försvinner energin i Bajens spel mer och mer, SSK ser mer ut att ha ett konstant powerplay under långa perioder. Innan mittperioden är till ända har ledningen ökats på till 4-0 som späs på ytterligare  i den tredje perren till 6-0.

Matchen var i sin helhet en ganska snäll historia utan större bråk mellan lagen. På läktaren var Bajarna få i den 3030 personer stora publiken.

Stångkorvar
Tony W delar ut matchens stångkorvar så här:
3 st till 31# Sebastian Andersson för en räddningsprocent på närmare 90.
2 st till 15# Oscar Björkander för slit, orädd och sitt skägg.
1 st till 9# Benjamin Blomberg som faktiskt hade 2 bra lägen och visade fina handleder vid några tillfällen.

Om matchen säger Tony:
€Hela laget ska ha en stor eloge för kämpainsatsen i denna match.
Dagens Zebra blir av med 4 ränder för en dålig insats återigen åt båda håll.
Starkt av Bajen att hålla nollan i 1:a perioden och jag tror nog att SSK kommer att gå obesegrade genom denna serie med en "Hyfsad" målskillnad.€