Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Rapport från Hammarby Hockeys infomöte

hh_logo_text-under.png

Ett 30-tal intresserade samlades i Gula Villan på Kanalplan under torsdagskvällen för att höra Hammarby Hockey rapport om säsongen/verksamhetsåret som avslutas i april och tankar inför framtiden.
Stockholm Hockey Klassiker
Mötet inleddes med att gästen Tony Wirehn, bland annat styrelseledamot i Linköping Hockey, berättade för församlingen om ett projekt som ännu bara ligger på idé och planeringsstadiet vid namn Stockholm Hockey Klassiker som på initiativ av Mats Sundin, Anders Hedberg och Ulf €Lill-Pröjsarn€ Nilsson med flera skall samla in pengar till förmån för gräsrotshockeyn och samtidigt vara en manifestation för Stockholmshockeyn. Gräsrotshockey uppfattade jag som spontanhockey utanför idrottsanläggningar med naturspolad is. Stockholm Hockey Klassiker skulle gå av stapeln en fredag-söndag i januari nästa år på Stockholms Stadion med småknatte/ungdomshockey varvad med seriematcher ifrån SHL, Allsvenskan och Hockeyettan, varvid Hammarby skulle vara ett av Hockeyettanlagen. Hammarby Hockey skulle då få del av intäkterna vid €sin€ match.

För: Minimal ansträngning och ekonomisk risk för Hammarbys organisation. Syftet är gott. Kan ge bra medialt intresse.
Emot: Stadion är Stadion. Kan man få en Hammarbypublik att komma dit?
Mer: Skulle detta projekt bli av skulle det i så fall ersätta Bajenkvällen då det inte finns utrymme för två stora evenemang tätt inpå varandra.

Men som sagt, Stockholm Hockey Klassiker är fortfarande långt ifrån verklighet ännu, om projektet skall genomföras får vi veta någon gång i sommar.

Hammarby Hockeys säsong
Hasse Malm inledde sedan det egentliga mötet med att gå igenom 2014-2015 i stora drag.
Ungdom:
Ungdom har efter en förfrågan ifrån Nordia/Bagarmossen inlett ett samarbete på Kärrtorp.
Junior:
Man försökte få ihop ett lag med 11 intresserade varav endast 7-8 dök upp för träning och match. Då drog man sig ur och lade ned juniorverksamheten för året. Ett intressant förslag har inkommit från någon som har organisation, spelare, egen finansiering och som vill starta ett juniorgäng.
A-laget:
Nya omklädningsrum intill LW Hallen har färdigställts. MB sägs vara öppna för ett bättre samarbetet vad gäller LW Hallen.
Laget har genomfört en godkänd säsong.
Bajenkvällen:
Bra organisation med projektledarna Anna Rönnelöw och Atena Gerontidou. Bakslag i antalet sålda biljetter. Ändå ett plusresultat på över 200 000 kr för evenemanget enligt kassör Marie Jönsson.

Mikael Juhlin tog därefter över ordet för att djupare gå in på a-lagsverksamheten.
Laget gjorde ett ganska tidigt tränarbyte efter en dålig inledning på säsongen. Därefter en räcka segrar men svikande form i de sista matcherna i vårserien från Bajenkvällen och fram till serieavslut. På det stora en godkänd säsong.
Det är tufft att rekrytera spelare med det Hammarby Hockey har att erbjuda. Det är svårt att få bra träningstider i LW Hallen eftersom MB prioriterar egen verksamhet.
Nästa säsong bjuder med liknande förhållanden vad gäller utrymmen/hall och budget. Man hoppas att få behålla  så många spelare så möjligt men de blir givetvis svårt att behålla dem som får bättre erbjudande.

Arena
Tomas Lindgren gav oss status för hallbyggesplanerna på Kärrtorp. Fastighetsbolaget som vill bygga studentlägenheter och hall på Kärrtorp är de som jobbar mot stadshusets ansvariga men Lindgren och Hasse träffade idrottsborgarrådet i december.
Just nu är det planritningar för bygget som skall in till relevant kontor i stadshuset (lite vilsen här).
Fastighetsbolaget har som målsättning att ha en färdig hall någon gång 2018-2020. (men till byggstart och färdig hall återstår det åtskilligt)

Vad gäller Zinkens ishall kan antalet istider tillgängliga för hockeyn bli fler när en bandyhall står klar.

Härvid undrade då Mikael Juhlin: Orkar vi driva föreningen i fyra år till under de förhållanden som råder? Det är hög arbetsbelastning på de få som jobbar med verksamheten.

Marknad:
Tomas Lindgren rapporterade om marknadsgruppens arbete under året.
Man har lyckats behålla gamla sponsorer samt ordnat nya med ett totalt antal av ca 30 sponsorer. Under 2014-2015 har marknad dragit in dryga 800 000 kr i jämförelse med 270 000 kr under 2013-2014.
Marknadsverksamheten har bestått av
Rent sponsorskap (dräktreklam, programblad m.m.)
Presentation av sponsorer i sociala medier
Sms-tjänst som tyvärr inte blev vad som var tänkt
Man har haft 3 st sponsorträffar för mingel och nätverkande samt en sponsorhockeymatch på Hovet. På Bajenkvällen var det 230 sålda platser på hyllan (en ökning).
Svårighet med sponsorverksamhet i samband med matcher i LW Hallen eftersom samlingsutrymmen i hallen saknas helt.
Man har skrivit ordentliga avtal med alla sponsorer där det tydligt framgår vad som ingår i sponsorskapet. Avtalen ligger till grund för fortsatt arbete för de som tar över marknadsbiten.

Det diskuterades på mötet idéer om marknad. t.ex. att lägga ut arbetet på extern firma/säljare som jobbar på på provision.

Efter detta blev det en diskussion om publiksiffror på A-lagsmatcherna som jag inte brydde mig om att nedteckna.

Slutligen
Ett bra och trevligt möte. Personligen gick jag därifrån med en lätt positiv känsla inför framtiden, ett litet möte ger energi. Mer sådant!

Förhoppningsvis har jag fått med det mesta som avhandlades och antecknat på ett korrekt sätt.
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024