Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Nu är säsongen slut

hampus-harlestam_stankorvsvinnare_2015-02-15_pj.png
Hampus belönad. Foto: Peter Jonsson.

I den avslutande matchen i HockeyEttan Östra Vår var det Värmdö som ville mest och segrade helt rättvist över Hammarby Hockey med hela 2-6. Inför 175 personer på LW Hallens läktare avslutades så hockeysäsongen där det efter matchen delades ut stångkorvspris och blommor.
Hammarby inledde matchen bäst, de låg på i anfallszon samt spelade ett bra fysiskt spel under de första minuterna. Värmdö tog dock ledningen med 0-1 och efter det var de det dominerande laget matchen igenom.

I andra perioden rann det iväg till hela 0-4, nästan samtliga mål uppkom genom snabba omställningar där Josef Nilsson ställdes allena mot Värmdöspelarna. Bland målskyttarna noterade vi Kevin Göransson.

I sista perren reducerade Hammarby genom Leo Engman efter ett skott från Mattias Wigley till 1-4 men Värmdö svarade omgående med att utöka till 1-5. Samma visa blev det när Carl Graf i numerärt överläge gjorde 2-5, dryga minuten senare replikerade gästerna då Kevin Göransson gjorde sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 2-6.

lagfoto_2015-02-15_pj.png
Foto: Peter Jonsson.

Ingen höjdarmatch för Bajens del men det var kanske svårt att hitta motivation när det inte gällde något. Hammarby slutar på en femte plats i serien vilket är helt okay, att Bajen med sin lilla budget och oavlönade spelare håller sig kvar i ettan är rätt fantastiskt och faktiskt riktigt bra gjort.

Vi grattar Åkers och Haninge som går vidare till playoff samt önskar Värmdö och Vallentuna lycka till i kommande kval.

Efter matchen delade lilltjejen Frida från sekretariatet ut varsitt blommande till spelare och ledare.

Bamsingarna belönade Hampus Harlestam för vinsten i Stångkorvsligan 2014/2015 med en statyett och en korg med saker Hampus gillar (tack till fader Harlestam för tipsen). Hampus fick ihop 32 stångkorvar under säsongen, fyra st fler än tvåan Mattias Forsberg. På tredje plats hamnade Josef Nilsson med 25 korvar.
Nu sällar sig Hampus Harlestam till den exklusiva skara av spelare som vunnit Stångkorvsligan, dvs.  Benny Rönnelöw, Henrik Pettersson, Johan Johansson (två vinster) och Jesper Kokkonen.
Grattis!

Webbradio
Bamsingarnas sände förstås, lyssna i efterhand:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3

Stefan Ståhl sände i periodpauserna Ingen ko på isen med gästerna Ludvig Davidsson, Robban Ljung och Ulric Jansson, lyssna här:
[1:a periodpaus] [2:a periodpaus] .mp3

Vi har under säsongen sänt 36 tränings- och seriematcher samt Stefan har sänt Ingen ko på isen vid åtta tillfällen. Sändningarna finns samlade i vårt Mediearkiv: http://bamsingarna.se/page.php?17
Med det tackar webbradiogänget Micke, Turbo, Victor, Sverre och €Ingen ko på isen€-Stefan för säsongen. Hoppas vi har förgyllt någons hockeyliv smile

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Säsongens sista match slutade med förlust

Tack till Hammarby Hockey för säsongen!
Nu ser vi fram mot HockeyEttan 2015/2016!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024