Ett hjärta - En förening
söndag, juni 23, 2024

Hudik besegrades i sista omgången

hh-hudik_2014-12-12_kaijomaa_pj.png
"Smell the glove!" Foto: Peter Jonsson.

Med bra ös på läktaren tog Hammarby Hockey sin femte raka seger under fredagskvällen. Hudik Hockey besegrades med 3-1 efter en finfin insats och segern blir ett rejält avstamp in i kommande vår-serien!
Hudik försökte från början att rivstarta med ett rejält tryck mot Bajens kasse men ett välorganiserat hemmalag förivrade sig inte utan jobbade sig in i matchen och det var Bajen som skapade de bästa målchanserna med exempelvis två stolpträffar. Tyvärr lyckades de våra inte att utnyttja ett fem minuter långt powerplay då en motståndare fick matchstraff för slew footing (en regel jag inte ens visste fanns och innebär att man sparkar bort skridskorna på motståndaren bakifrån). Med minuten kvar av första perioden såg det ut som om perioden skulle sluta mållös men då kryssade sig Hampus Harlestam fram och dunkade in 1-0.

hh-hudik_2014-12-12_harlestam_pj.png
Tvåmålskytten Hampus Harlestam. Foto: Peter Jonsson.

I den andra perren fortsätter spelet likt det från inledningsperioden och visst, Hudiksvall kanske inte går riktigt för fullt men det skall inte förta något av Bajens insats. De skapar en hel del farligt framåt samtidigt som defensiven är tight och Linus Lundin kan på ett bra sätt freda sin kasse. Hampus sätter 2-0 när Carl Graf backhandpassar fram pucken.

hh-hudik_2014-12-12_molnar_pj.png
Anton Molnar jublar efter sitt 3-0-mål. Foto: Peter Jonsson.

I tredje perrens inledning utökar Anton Molnar till 3-0 efter tekning av Juuso Kaijomaa i anfallszon.  Tyvärr åker strax därefter Joakim Arnmark på en femminutare då domaren tycker att hans tackling är en Checking to the head, rättvist eller inte. Hudik tar chansen att reducera i det numerära överläget men närmare än så kommer de inte. Bajen vinner rättvist med 3-1 och jäklar vilken skön avslutning på grundserien.

Tyvärr blev det status quo i tabellen då Haninge och Enköping även de vann sina matcher men en niondeplats i tabellen och tre poäng med sig in i vårserien är baske mig inte fy skam efter hur inledningen på serien såg ut.

hh-hudik_2014-12-12_klack_01_mn.png
Foto: Martin Nauclér.

hh-hudik_2014-12-12_klack_04_mn.png
Foto: Martin Nauclér.

Publiken var 321 personer stor, varav en liten Hudikklack syntes i mitten av läktaren. Fin sång av vår klack där många av Bajens supportergrupper var representerade, jäkligt kul och bra inför fortsättningen.

Stångkorvar
Webbradions besättning delar ut i slutomgången:
3 st till 9# Hampus Harlestam - kingen!
2 st till 4# Mattias Enroth - vilken kille Bajen fått in i truppen!
1 st går till ett gäng av förtjänstfulla spelare:
3# Joakim Arnmark - tuff kämpe
5# Sebastian Johansson - poängbäst bland backarna och plus/minus-bäst i laget
8# Victor Mångs - skånsk senap i arslet på motståndarna
18# Mattias Forsberg - går på i alla lägen
22# Anton Molnar - snyggingmål och kämpar hårt lite i skymundan
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8278

Webbradio
Filerna från matchen finns att avlyssna här:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
Stefan Ståhl sände i pausvilorna med gästerna Lars-Åke Bornebäck, Benny Wiklander och Mikael Juhlin. Lyssnar gör ni här:
[1:a periodpaus] [2:a periodpaus] .mp3
Ståhl visade vägen lite granna när han i direktsändning betalade Bamsingarnas medlemsavgift för 2015 - stort! Läs mer här hur du blir medlem: http://bamsingarna.se/page.php?19

hh-hudik_2014-12-12_malvakter_ms.png
Linus Lundin & Josef Nilsson. Foto: Mikael Sjöqvist.

Tyvärr blev vi alldeles för få som var villiga att åka ut på isen för att lussa för laget efter matchen så  tåget ställdes in. Spelarna uppvaktades däremot av Bamsingarna efter matchen i omklädningsrummet med lussebullar , pepparkakor och glögg. Vi passade även på ge målvakterna Josef Nilsson och Linus Lundin varsin gåva i form av en samlarbild på Pelle Lindbergh som skänkts oss av Pelles familj samt varsin finmössa.

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Hammarby besegrade Hudiksvall och tog femte raka segern
SvenskaFans.com: Bajen övertygade mot Hudiksvall
Hudik Hockey: HHC saknade rätta viljan i slutmatchen
Isopeter: 20141212 - Hammarby Hockey vs Hudiksvall

Bamsingarna avslutar grundserien med att imorgon, söndag den 14 december, köra ett avsnitt av Istid live kl 15.00. Lyssnar gör ni på adressen http://bamsingarna.se/page.php?5. Kom gärna förbi och se oss babbla med våra inbjudna gäster på Mest i Götgatsbacken.

Forza!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024