Ett hjärta - En förening
fredag, december 08, 2023

Forsberg glödhet & Lundin höll nollan

bamsingmugg_2014-12-05.png
Snygg mugg som inte har ett dugg med texten att göra.

Fredagens hängmatch slutade i fullkomlig lycka för alla församlade grönvita efter att Hammarby Hockey krossat gästande Vallentuna. Lagkapten Mattias Forsberg hade stor show och noterades för tre mål och ett assist samtidigt som Linus Lundin i Hammarbykassen var 100%-ig och motade 31 skott.
1:a perioden
Perioden ser länge ut att förbli mållös trots att Bajen är det tongivande laget. Det fysiska spelet dominerar de våra, bland annat delar Joakim Arnmark ut en riktigt fin tackling som stoppar upp ett Vallentunaanfall och kort därefter sätter Mathias Wigley in en annan fining. Vår förstalina visar vad som komma skall i ett anfall som grundas i ett uppspel från Victor Mångs och där pucken klapp-klappas fram till Linus Nelson som är ytterst nära att sätta ettan. Det dröjer ända till periodens sista skälvande sekund innan det viktiga 1-0-målet kommer. William Carlén, tillbaka från skada, skjuter och Mattias Forsberg styr in pucken.

2:a perioden
Tyvärr är jag inte riktigt med från start och kan bara notera att Linus Nelson noteras för 2-0-målet, assisterad av Forsberg efter 25 sekunders spel. Hursomhelst är det en perfekt inledning på mittperioden. Bajen fortsätter att pressa bortalaget som tar timeout efter sju minuter vilket föga hjälper eftersom kapten Forsberg återigen håller sig framme och gör 3-0 framspelad av Carl Graf och Hampus Harlestam. Vallentuna blir därefter riktigt griniga och fula sitt spel vilket till till slut utmynnar i en tackling i huvudet på Sebastian Johansson som endast ger Vallentunaspelaren 2+10 på botbänken. Bajen får spela en lång stund i numerärt överläge med fem utespelare mot tre men powerplay är inte riktigt vår grej än så länge denna säsong. Med tre minuter kvar och i numerärt underläge blir Hampus Harlestam fri men en jagande motståndare är regelvidrig och straffslag utdömes, en straff som Hampus tar själv. Vallentunas målvakt lyckas få ett upplyft benskydd på pucken när Harlestam lyfter upp pucken.

3:e perioden
Bajen fortsätter att gnugga på och i numerärt underläget kommer 4-0 då Sebastian Johansson lägger fram pucken till Harlestam, som i sin tur lättar fram pucken till Mattias Forsberg som gör sitt tredje mål för kvällen. De våra skapar fler chanser och med 25 sekunder kvar kommer 5-0 ifrån Tim-Robin Johnsgård som drar upp pucken i nättaket, finfint framspelad av Oliver Hofbauer.

En kanonfin insats av hela vårt lag och Linus Lundin, som får bra hjälp av sina backar, håller nollan för första gången i Bajentröjan - Grattis! Det tränarna Benny Rönnelöw och Arto Parkkali på kort tid har lyckats få ut av sitt manskap är fantastiskt och jag kan inte annat än ge en stor eloge till dem.

Tyvärr tillät huvuddomare Mikael Norlander allt för mycket fulspel ifrån bortalagets sida, en hel del regelvidrigheter nonchalerades helt och det som undertecknad trodde skulle rendera förövaren ett matchstraff resulterade i sorgligt låga 2+10. Mycket märkligt.

Nu väntar slutomgången i grundserien nästa fredag, den 12:e december då alla matcher startar 19.00. Hammarby Hockey har återigen hemmamatch i LW Hallen och det kommer bli packat i ladan, var så säkra, så kom i tid! Motståndet står Allettan-klara Hudiksvalls HC för och visst skall Bajen ha en bra chans mot dem. Vi har faktiskt i nuläget en liten, liten chans att hamna 7:a  i serien och det mina vänner trodde väl ingen för några omgångar sedan?

Stångkorvar
Petra Lindgren delar glad i hågen ut
3st till 18# Mattias Forsberg
2 st till 31# Linus Lundin
1 st till 10# Linus Nelson
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8278.0

Webbradio
Ni lyssnar på matchen i efterhand här:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3

Stefan Ståhls ännu ej namngivna periodpausprogram där han denna gång gästades av mediagruppens Victor Nyström, artisten Johan Johansson samt styrelseledamoten och marknadsansvarige Tomas Lindgren lyssnar ni till här:
[1:a periodpaus] [2:a periodpaus] .mp3

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Bajen nollade Vallentuna
BajenHockeyTV: Intervjuer efter Hammarby-Vallentuna
SvenskaFans: Hammarby krossade Vallentuna

Vi syns i LW hallen, gott folk!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]