Ett hjärta - En förening
söndag, maj 19, 2024

Första trepoängaren på bortais

hh_logo_text-under.png

Det blev en riktigt trevlig tillställning för oss Bajare när Haninge Anchors tog emot Hammarby Hockey i Torvalla Ishall under söndagseftermiddagen. Med utdelning framåt och ett mindre antal misstag i egen zon samtidigt som hemmalaget inte visade upp någon bländade hockey kunde de våra ta tre mycket välbehövliga och sköna poäng.
Då Haninge i två och en halv period inte vinnlade sig om något eget anfallsspel utan nöjde sig med att vänta på omställningstillfällen kunde de våra ta ledningen genom Linus Nelson som distinkt satte en backhand i nättaket bakom Haningekeepern efter 14 minuter spel. Kapten Mattias Forsberg utökade till 2-0 några minuter senare på straff, en straff vars utförande var exemplariskt då Forsberg lurade ned burväktare Eklöf.

Halvvägs in i andra perioden skrev återigen Mattias Forsberg in sig i protokollet då han relativt ostört kunde göra 3-0 efter finfint förspel av Hampus Harlestam och Daniel €Despo€ Despotovic. Minuten senare reducerar Haninge genom Patrick Nordström men Bajenspelarna börjar inte som i ett antal tidigare matcher darra på manschetten och resultatet står sig perioden ut.

Tyvärr är vi passiva i tredje perrens inledning då en Haningespelare går igen hela vårt försvar och Patrick Nordström blir tvåmålsskytt då han följer upp. Efter ett resultatlöst powerplay för de våra kan de ändå replikera Haninges bägge mål då Sebastian Johansson skjuter in 2-4. Med ett par minuter kvar fastställer Leo Engman segersiffrorna till 2-5 då Despo spelar fram för andra gången i matchen. Haninge skapar ett visst tryck i slutskedet utan att få till det.

Josef Nilsson i Bajens kasse är fenomenal, han utstrålar pondus och gör kvalificerade räddningar. Det är kul att se att anfallsspelet resulterar i mål, vid ett par av baljorna sitter inspelen framför mål riktigt fint. Men det finns fortfarande mycket att jobba med, passningarna i eget område och mittzon hamnar ofta fel på medspelares skridskor eller värre. Powerplayet blir i matchen helt resultatlöst, det vore kul att få mer utdelning i denna spelform.
Men va fan, det är så jäkla skönt med tre poäng, att få åka hem med vinnarflinet på läpparna.

Stångkorvar
Micke Sjöqvist delar ut:
3 st till 18# Mattias Forsberg - 2 baljor och slit över hela isen. En grym kapten.
2 st till 30# Josef Nilsson - utan hans kyla och skicklighet så kunde resultatet blivit något helt annat. Grym på frilägen.
1 st till 9# Hampus Harlestam - så klok och förståndig.
1 st extra till 10# Linus Nelson - för kriget och målet.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8278

Webbradio
Med skit vid reglagen blev utvolymen för låg så ni får vrida upp volymen för att höra:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
Det blev även en intervju med Hammarby Hockeys ordförande Hans Malm om föreningens juniorverksamhet, lyssna här: http://bamsingarna.se/request.php?272

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: En välförtjänt 3 poängare

Med fyra inspelade poäng på två matcher blir nästa match riktigt spännande. Tyvärr är Bajens hemmamatch på onsdag mot Vallentuna i fara eftersom ismaskineriet i LW Hallen har brakat. Kanske det blir Wings borta på söndag som blir nästa uppgift för de våra...

/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024