fredag, mars 29, 2024

Jobbigt fall i Väsby

Efter en strålande inledning gick allt fel i den andra perioden för Hammarby Hockey och hemmalaget Väsby tog hem alla tre poängen under onsdagskvällen match.
1:a perioden
Bajen inleder på bästa sätt då man tar ledningen efter bara 57 sekunders spel genom hårt jobbande Mattias Forsberg, framspelad av kedjekamraterna Linus Nelson och Hampus Harlestam. Spelet är perfekt, våra gubbar stressar Väsby över hela banan, vi går på kropp i närkamperna och det är bra rörelse. Efter dryga fem minuter spelar Harlestam fram Linus Nelson som drar upp ett backhandskott bakom Väsbys keeper Joel Bäckman och 0-2 kommer upp på resultattavlan. Det fina spelet fortsätter perioden, visserligen spottar Väsby upp sig under de sista minuternas spel men det blir aldrig riktigt farligt.

2:a perioden
Ett individuellt misstag vid egen blå skänker Väsby en möjlighet att komma in i matchen i början av mittperioden, en möjlighet de tar till vara på och 1-2-reduceringen är ett faktum. Nu börjar vårt elände, med varsin gubbe i utvisningsbåsen tar vi en onödig utvisning i mittzon och i powerplay gör hemmalaget 2-2 genom förre Hammarbybacken Henrik Karlsson. Omgående tar vi en ny tvåminutare och Väsby tackar att ta emot genom att ta ledningen. Mälberg väljer att ta sin timeout, ett bra beslut, för bara 21 sekunder efter hemmalagets ledningsmål spelar Markus Berg in ett snyggingpass med en backhand framför Väsbys kasse där Anton Molnar dundrar in 3-3. Våra krigares återkomst i förarsätet kommer tyvärr av sig då det ånyo blir en dubbelutvisning följd av en tvåminutare för Bajen. Vi håller undan i det numerära underläget men med fortsatt press tar Väsby återigen ledningen efter knappa 13 minuters spel. Hammarby får ett gyllene läge att kvittera då Linus Nelson i ett friläge blir neddragen och domare Mikael Norlander utdömer ett straffslag. Hampus Harlestam tar denna och tyvärr ser det ut som om han tappar balansen en smula i det avgörande skedet och pucken går på Bäckmans benskydd. Minuten senare drar Väsby på sig en boardingutvisning, eftersom det mesta går fel i denna andra period tar vi en utvisning under det numerära överläget och ännu ett läge glider oss ur händerna.

3:e perioden
När pucken släpps har inte den nyspolade isen frusit ordentligt vilket hämmar spelet då pucken inte glider bra alls på det blöta underlaget. Med knappa sju minuter kvar får Jonathan Tärnblom olyckligt en Väsbyklubba i ansiktet, blodvite uppstår och Väsbykillen åker ut i fyra minuter. Vårt powerplay faller platt till marken och sekunderna rinner iväg alltför fort, i samma läge som hemmalaget blir fulltaliga tar de en ny utvisning som även den blir resultatlös. Emil Lindbom lämnar isen men är strax tillbaka mellan stolparna eftersom vi inte kan etablera något tryck i anfallszon och matchen slutar 4-3.

Vad som händer i den andra perioden är för mig en gåta. Har killarna kört slut på sig själva i den första perren? Det har jag svårt att tänka mig. Har vi tagit ut segern för tidigt? Också det känns inte troligt. Blir Väsby så pass mycket bättre efter att ha samlat sig i pausvilan? Kanske. Men faktum är att jag misstänker att vi slår en mental knut på oss själva då Väsby gör det förödande 1-2-målet i periodens inledning. Det är ett relativt ungt lag vi har som månne ännu är för känsligt för små motgångar under pågående spel?

Stångkorvar
Jag delar ut själv så här:
3 st till Hampus Harlestam - stort jobb över hela banan, hans hemjobb är grandiosa.
2 st till Linus Nelson - ett kraftpaket som gör en lysande första period.
1 st till Mattias Wigley - mycket bra defensivt jobb under matchen samtidigt som han är ett hot för motståndarna framåt.

Webbradio
Lyssna på matchen i efterhand, tyvärr saknas en bit av förstaperiodens mitt eftersom vi hade uppkopplingsproblem.
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3