tisdag, april 16, 2024

Äntligen tre poäng!

Mattias Forsberg efter sitt 2-0-mål. Foto: Martin Nauclér.

I en riktigt rolig och sevärd match vann Hammarby Hockey för första gången under seriespelet en match under ordinarie tid. Så vi har längtat!

Uppdaterad.
1:a perioden
Nej! Det är min första tanke när pucken släpps ned i första perioden eftersom våra killar inte alls är med och Wings ordnar ett par avslut som Josef Nilsson klarar av. Efter första minutens spel kommer vi igång och det blir jämnt på banan. Trots bra chanser för bägge lagen förblir perioden mållös men det är riktigt spännande.

2:a perioden
Återigen högt tempo från start av Wings. Två minuter in i mellanperioden skapar Bajen press i anfallszon (själv trodde jag det var Leo Engman som snurrade runt med bortaförsvaret men det är Adam Thim som står uppsatt för assisten, dags för ett par nya och välbehövliga glasögon?) och pucken kommer fram till en välplacerad Mattias Wigley som gör 1-0. Båda lagen är fortsatt jämspelta och mer mål blir det inte i perioden.

3:e perioden
Efter dryga 7 minuters spel rafsar Mattias Forsberg till sig pucken vid egen blå och skapar sig ett friläge. Han skjuter i mellanhöjd vid sidan om Arlandakeepern Gustaf Lindvall och 2-0 kommer upp på resultattavlan. Minuten senare är det dags igen då Erik Lyrvall passar fram Oliver Forsberg som spelar forward dagen till ära och medelst en backhand gör Oliver 3-0. Wings pressar på för att reducera och trots att de tar chansen att spela med sex utespelare mot fyra då vi drar på oss en sen utvisning får utmärkta Josef Nilsson hålla nollan för istället för en reducering punkterar Hampus Harlestam tillställningen då han lägger in 4-0 i tom kasse med mindre än minuten kvar.

Tim-Robin Johnsgård sätter fart. Foto: Martin Naucler.

Äntligen gör vi i tre bra perioder och det ger resultat. Seger! Så oerhört skönt för oss på läktaren och säkerligen ännu mer befriande för vårt i inledningen av serien hårt prövade lag. Vår målis för dagen, Josef Nilsson, är grym och fredar kassen på alla sätt och vis, Wings saknar inte bra chanser men Josef är omutlig. Inget av lagen har något bra powerplayspel, €special teams€ får alltmer betydelse då hockeyn generellt är målsnål nuförtiden så det vore högst önskvärt om vi börjar få utdelning i den spelformen också.

Stångkorvar
Stefan Ståhl delar ut:
3 st till 30# Josef Nilsson - enastående insats i hela matchen, motade bort ALLT!!!
2 st till 18# Mattias Forsberg - obeveklig och kämpade verkligen stenhårt.
1 st till 10# Linus Nelson - ruggigt bra inställning och trots en del småmissar en bjässe hos Bajen som tycktes vara överallt.