Ett hjärta - En förening
tisdag, juni 25, 2024

Seger mot Tierp

hh_logo_text-under.png

Det blev en helt okay start för Hammarby Hockey när träningsmatchandet tog sin början under sena  onsdagen borta mot Tierps HK, speciellt var den 2:a perioden sevärd ur en Bajensupporters synvinkel. Matchen fick ett abrupt slut i den 3:e perren då en bit plexi/sarg inte ville vara med längre. Tyvärr fungerade vår internetuppkoppling inte så bra i den foliehattshydda som Vegahallen visade sig vara och därmed blev vår webbradiosändning bara skräp.
1:a perioden
Hammarby drabbas nästan omgående av ett par överlappande utvisningar som klaras av. Tierp för spelet, de våra ser lite sega ut samt hittar inte varann riktigt ute på isen. Burväktare Emil Lindbom som agerar lugnt och stabilt i målet gör en del fina räddningar. Ju längre perioden lider desto mer av spelet kan Bajen ta tillbaka och med knappa minuten kvar vinner (är lite osäker på namnen fortfarande så jag kan ge fel killar äran) Tim Robin Johnsgård en tekning på höger sida av anfallszon och Mattias Wigley klipper till vilket resulterar i säsongens första kasse för de våra.

2:a perioden
Här har Hammarby kommandot. Det är mer fart samtidigt som Tierp ser trötta ut, de hade under tisdagen spelat sin första träningsmatch mot Brynäs J20 som de förlorade med 3-2. Däremot kan vi inte utnyttja en minut i 5 mot 3 men i nästa numerära överläge kommer 2-0 för de våra när nya bekantskapen Alberts Ilisko från egen zon lägger ett finfint pass upp till Mattias Wigley som tar sig ett par meter in i anfallszon och skjuter in pucken via målvaktens axel. Strax därpå får vi försvara oss i ett antal minuter då några utvisningar utdöms men det ser stabilt ut och vi kan till och med anfalla i numerärt underläge. Då de våra är fem utespelare på isen igen skapas ett flertal chanser, närmast kommer nog Adam Thim som inte får träff på pucken ordentligt när pucken kommer in framför kassen samt Linus Nelson som skapar sig ett friläge men backhandsdragningen misslyckas samtidigt som Tierps målis är följsam.

3:e perioden
De sista minuterna inleds med ett straffslag för Tierp som lugne Emil Lindbom räddar via plocken. Spelet är inte det bästa, ser slarvigt och okoncentrerat ut ofta. Trevligt ändock att se Christoffer Usovs skridskoåkning då han jagar ifatt en frispelad Tierpsspelare och avvärjer situationen. Hammarby får återigen ett numerärt överläge men precis som den sista perioden i sin helhet är det inte mycket bevänt med det. Efter 13-14 minuters spel blir en Tierpsspelare tacklad vid eget utvisningsbås och plexit (och kanske båsdörren) blir defekt och efter några minuter tas beslutet att blåsa av matchen.

Som helhet är matchen ett positivt första intryck av laget men det går inte för ett supporteröga att dra några större slutsatser. Att spelet i numerärt överläge inte ger så mycket utdelning (2-0-målet skapades genom en frispelning och inte tungt pp-spel) är inget att yvas över, det tar tid att spela ihop rätt uppställningar. Inga av våra spelare på isen var i mitt tycke undermåliga men vissa killar lade jag märke till lite extra för prestationer över normalen. Målvakten Emil Lindbom förstås då han håller nollan, ser stor ut i kassen och inte förivrar sig. Backen Viktor Mångs är storväxt utan att vara orörlig och ser ut att kunna ta för sig.  Försvarskollegan David Rydell är bra med pucken samt ser ut att ha en fin blick för spelet. Tvåmålsskytten Mattias Wigley, kan han bli vår nya skyttekung? Sebastian Knösch verkar kunna göra det lilla extra med pucken och var sevärd i matchen. Återigen, detta var bara den första matchen då tränare Mälberg kunde se killarna i aktion, vi får nog se mycket utveckling och ändringar före seriepremiären om en månad.

Vi var en handfull Bajare på plats i Vegahallen som absolut inte kan räknas in i kategorin favoritlador. Den kändes snäppet sämre än LW Hallen och förutom problemet som avslutade matchen gav plexit vika även under 2:a perioden med en reparationspaus som följd. Isen såg riktigt dålig ut. Storleksskillnaden mellan hemma och bortalagens bås var avsevärd, det såg otroligt packat ut med fyra femmor i Bajens avbytarbås. Och som jag skrev i början, det är inget ställe man åker till för att vara aktiv på sociala medier och sända webbradio, det var bara lite bättre förhållanden än i närbelägna Östervåla. Ortsbefolkningen som jag pratade med var däremot hur trevliga som helst och tyckte det var roligt att vi var på plats.

Hammarbys laguppställning (ni får själva gå in på eliteprospects.com för att kolla in dem mera...):
30 Emil Lindbom (31 Josef Nilsson)

5 Sebastian Johansson, 13 William Carlen, 11 Mattias Wigley, 32 Casper Mikaelsson, 10 Tim Robin Johnsgård.

6 Viktor Mångs, 29 David Rydell, 9 Hampus Harlestam, 24 Mattias Forsberg, Anton Lindström.

19 Erik Lyrvall, 18 Axel Åström, 21 Sebastian Knösch, 15 Leo Engman, 28 Christoffer Usov.

23 Alberts Ilisko, 7 Oliver Forsberg, 22 Linus Nelson, 16 Adam Thim, 17 Markus Berg.

På söndag spelar de våra borta mot Kumla där vi inte kommer att ha någon bevakning från Bamsingarnas sida ser det ut som då det händer grejor på Nya Söderstadion.
Onsdagen den 27 augusti är det returmatch mot Kumla i LW Hallen kl 19.00. Då ses vi!

/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024