Ett hjärta - En förening
torsdag, februari 22, 2024

Smålojt Bajen vann

hh-nacka_2014-01-08_jalkis_pj.png
Jalkis pustar ut. Foto: Peter Jonsson.

Hammarby Hockey genomförde onsdagskvällens match hemma mot Nacka på ett tillsynes ganska oinspirerat sätt. Ändå blev det tre poäng vilket är det som i slutändan räknas.
hh-nacka_2014-01-08_arnmark_danielsson_pj.png
Målskyttarna Arnmark och Danielsson rycker fram.

Mindre än en minut in i matchen tar Bajen ledningen då Peter Danielsson styr in Joakim Arnmarks skott. Resten av den första perioden blir mållös, Nacka är lite köttmursaktiga och när de går till anfall avväpnas de för det mesta utan större åthävor runt vår egen blå. Dubbel-Johan längst bak behöver inte ingripa särskilt ofta.

hh-nacka_2014-01-08_harlestam_pj.png
Hampus klappas om efter 2-0-målet.

I den andra periodens inledning ökar Hammarby tempot och 2-0 kommer då Oscar Liljeroth, positionerad bakom Nackamålet, hittar Hampus Harlestam som distinkt sätter pucken i mål bakom burväktare Markus Rickan. De våra fortsätter att trycka på och Nacka är pressade. Knappt halvvägs in i perioden får Bajen chansen att spela 50 sekunder med fem utespelare mot tre försvarare och då tappar de våra fokus helt och det blir bara pannkaka. Med fyra utespelare på isen är det faktiskt Nacka som är närmare att reducera och Hammarby tar timeout. Johan Johansson har absolut mer att göra nu och han räddar bland annat ett friläge.

hh-nacka_2014-01-08_johan_johansson_pj.png
Dubbel-Johan in action.

Tredje perioden rinner iväg utan allt för upphetsande prestationer. Efter ett resultatlöst powerplay för Bajen är det mycket nära ett Nackamål då pucken sakta glider på mållinjen innan Johan lägger handsken på. Nacka blir allt aggressivare i sina anfallsförsök och med dryga fem minuter kvar tar de timeout för att samla styrkorna inför avslutningen. En Nackaspelare åker ut och i det numerära överläget utökar Joakim Arnmark då han skjuter från blå, finfint framspelad av Peter Danielsson. I matchens slutskede kastar Nacka in allt de har framåt, målvakten lämnar kassen och de attackerar Bajens kasse från alla håll vilket resulterar i en 3-1-reducering till Dubbel-Johans stora förtret.

Det här var ingen match man kommer att minnas efter säsongen, den var faktiskt riktigt tråkig att skåda. Spelet lämnade en hel del övrigt att önska, kanske en reaktion efter de två inledande omgångarna och måhända det €lite sämre€ motståndet inte fyllde våra spelare med entusiasm. Några av våra mer rutinerade och ärrade kämpar, nämligen Magnus Toftgård, Robin Jalkerud och Patrik Hageman,  höll dock ångan och moralen uppe vilket behövs då spelet inte fungerar normalt. I målet gör Johan Johansson en bra insats där han motar 23 puckar, riktigt tråkigt att han inte får den hjälp han behöver vid Nackas sena reducering. Det var förresten deras första mål i serien och de är i sanning inget bra lag samt lite småfula i agerandet.

Nu väntar en ny hemmamatch på söndag och då är det allvar. Väsby, som €bara€ fick med sig två poäng mot Tumba, kommer på besök till LW Hallen kl 16.00. Hammarby skall då revanschera sig från 5-0-förlusten i slutet av grundserien. Räkna med 60 minuters röjarmatch då!

Publik
237 personer hade hittat till LW Hallen i regnet vilket var omgångens bästa publiksiffra. Klacken kämpade på bra. På söndag lär det nog bli bra mycket mer folk på läktaren och ett jävla drag!

Stångkorvar
Adam fördelade köttet så här:
3 st till 47# Jesper Kokkonen
2 st till 31# Johan Johansson
1 st till 3# Joakim Arnmark
Bamsingarna delar ut en extra korv till en hårt kämpande 22# Patrik Hageman.
HD Lennart blir av med en rand i uniformen i den famösa Zebraligan.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8245.0

Länkar
Matchfakta
SvenskaFans.com: Hammarby vann en grismatch mot Nacka
Isopeter: 20140108 - Hammarby Hockey vs Nacka (foto)
BajenHockeyTV: Hammarby - Nacka 3-1, intervjuer efter match

Foto: Peter Jonsson.

Vi syns på söndag i LW Hallen!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024