Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Nacka besegrade - Bajen tabellklättrar

nackahk-hh_2013-10-02_kevin_pj.png
Kevin Göransson helas efter en hög klubba som inte beivrades.
Foto: Peter Jonsson.

I en match med mycket utvisningar och en del slarvig hockey blev det till slut seger för Hammarby Hockey under onsdagskvällen i Nacka Ishall. Vinsten innebär att vi nu gått från att vara jumbo till att nu ligga sjua i tabellen på två omgångar.
nackahk-hh_2013-10-02_jimmy_jensen_pj.png
Jimmy Jensen gör matchens första balja.

1:a perioden
Hammarby inleder friskt och Jimmy Jensen gör 0-1 efter bara 1.27 då han petar in pucken efter att Emil Mårtensson spelat in pucken ur snäv vinkel. Spelet ser fortsatt bra ut men trots bland annat ett numerärt överläge blir det ingen mer målmässig utdelning. Då det på grund av en del utvisningar skall spelas med fyra utespelare mot tre i Bajens favör efter 12 minuter tappas fokus och vi bjuder in Nacka i matchen.

nackahk-hh_2013-10-02_gruff_pj.png
Hur många ishockeyspelare får man in i en folkvagn?

2:a perioden
De mittersta 20 minuterna präglas av en skäppa utvisningsminuter. Det är grinigt och fult på isen speciellt från Nackas sida. Tyvärr faller de våra in i Nackas grisiga spel med följden att hemmalaget blir farligare än vad de egentligen är och Anton Söderqvist i Bajens kasse har en hel del att göra bland annat när Nacka kontrar i numerärt underläge. I powerplay kommer Nackas kvittering efter 16.37. I periodens slutskede blir det extra bråkigt då Nackas Tony Ivarsson får ett fullständigt bryt och hoppar på vår kapten Jonas Bergman vilket resulterar i en 2+2:a plus en 10 för att ha snackat fult mot domaren samt en tjugominutare som bonus, Bergman får en tvåminutare. Efter ytterligare en Nackautvisning får vi chansen att spela fem mot tre men periodvila anmodas utan målmässig utdelning.

nackahk-hh_2013-10-02_toftgard_pj.png
Toftgård firar sitt slagskott.

3:e perioden
Jonas Bergman sitter inte av den utvisning han tilldömdes i slutet av mittperioden då han efter överfallet får ont i huvudet (möjligtvis en hjärnskakning) och kliver av. Tim Erlandsson som dittills har spelat forward tar dennes plats i försvaret. I det fortsatta spelet med två utespelare mer på banan kommer det så viktiga 1-2-målet. Magnus Toftgård dundrar iväg ett slagskott som går in och om jag inte missminner mig så är det det första målet i fem mot tre för säsongen trots ett antal tidigare möjligheter. Spelet därefter är inte vidare snyggt och Nacka skapar stundtals tryck i anfallszon men Anton har spikat igen för dagen. Med mindre än minuten kvar lyfter Nacka sin keeper och då får Henrik Karlsson och Jimmy Jensen ut pucken ur egen zon till Ludwig Ekman som lägligt plockar fram finfinten, snurrar upp siste Nackaspelaren på läktaren och lägger in pucken i den tomma kassen. Så j-a skönt! Lag och support tackar av varann i god ordning och Toftgård leder sången.

nackahk-hh_2013-10-02_ekman_fintar_pj.png
Ludwig Ekman skickar ut Nackaspelaren för att köpa korv och gör sedan 1-3.

Hammarby gör inte sin bästa match, mycket på grund av att vi inte spelar enkelt och med fart. För mycket kladd och dutt med pucken måste jag tycka. Nackas grishockey gör inte saken lättare men jag har svårt att tänka mig att det skall sluta väl för hemmalaget den här säsongen om de fortsätter i den här stilen. 70 utvisningsminuter skrapar de ihop och har efter sju omgångar 252 minuter totalt som t.ex. är mer än dubbelt så mycket än vad Hammarby har protokollförts för.

Publik: 262 personer, känns som det är mer Bajare på plats än hemmasupport. Bra sång stundtals vilket laget tackar för efteråt.

Stångkorvsligan
Kenta delar ut dem efter matchen:
3 st till 1# Anton Söderqvist - räddar vinsten åt Hammarby.
2 st till 10# Jimmy Jensen - 1 mål och 1 assist, kämpar & sliter.
1 st till 23# Magnus Toftgård - gör viktiga 2-1-målet.

I toppen av ligan där Jesper Kokkonen och Anton Söderqvist krigar om förstaplaceringen leder nu Anton ånyo. Se aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8245.0

Domare Tommie Modin har mycket att göra men missar i mitt tycke lite för många höga klubbor, fula armbågar, nån charging m.m. för att det skall bli plusbetyg utan det blir
-2 ränder.

Bamsingarna sände webbradio med Sjöqvisten och Turbo vid mikrofonerna, lyssna i efterhand:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
Lyssna på mer material i Mediearkivet: http://bamsingarna.se/page.php?17
Vi vill också rikta ett stort tack till alla lyssnare och de som följer våra liveuppdateringar i diverse forum. Det blir så mycket roligare för oss när det kommer in så mycket feedback.

Länkar
Matchfakta
Hammarby Hockey: Andra raka vinsten
Svenskafans.com: Hammarby tog andra raka
Isopeter (foton): 20131002 - Nacka vs Hammarby Hockey

Hammarby Hockey Medias intervjuer efter matchen:På söndag möter vi €Vilda€ Väsby på hemmais i LW Hallen. Med våra två raka vinster i ryggen kan det bli en höjdarmatch. Nu kraftsamlar vi och fyller läktaren - alla, Alla, ALLA ska dit!

Foto: Peter Jonsson.

Egen ishall nu!
/Sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024