Ett hjärta - En förening
lördag, juli 13, 2024

Bara att lyfta på hatten

hh-hik_2013-09-27_anton_pj.png
Anton Söderqvist stod inte och blev kall denna kväll. Foto: Peter Jonsson.

Huddinge IK gav Hammarby Hockey en hård lektion i ishockeyns hantverk under fredagskvällen i Björkängshallen. De var oss överlägsna i allt och utan bra målvaktsspel hade siffrorna blivit betydligt större.
hh-hik_2013-09-27_jalkis_pj.png
Jalkis var tillbaka.

Inför hyfsat mycket folk på läktarna vrålstartade Huddinges Sebastian Ellerstad genom att göra 0-1 efter bara 27 sekunder då han rundade Anton Söderqvists kasse och ohotad kunde sprätta in pucken. Sedan var matchbilden ganska enahanda, Huddinge satte full fart från eget område, cruisade genom mittzon utan att stöta på något märkbart hinder och bet sig fast i Hammarbys område. Positionsbyten, mycket bra fart under rören och ett bra passningsspel skapade målchans efter målchans. Tack vare Antons riktigt fina målvaktspel uteblev målen annars hade det lika gärna kunnat stå 5-0 till gästerna efter första perioden. Visserligen bet sig Bajen fast i anfallszon efter målet men då tog tränare Nichlas Falk omedelbart timeout och sedan var det problemet löst.
Andra perioden var den första lik. Huddinge ökade på sin ledning till 0-2 med bud på mera. Hammarby spelade ett par numerära överlägen där det sattes en smula press på motståndarkassen.
I tredje perioden tappade Bajenförsvaret försvarsspelet än mer och tre puckar rasade in på dryga fem minuter i Hammarbys kasse. Därefter släppte Huddinge en smula på sitt furiösa tempo och Bajen kunde komma med i målprotokollet ett par gånger genom Niklas Ekberg och Peter Danielsson (i ett snyggt väggspelande med Jimmy Jensen) men det var inget snack om vilka som skulle ta hem de tre poängen.

hh-hik_2013-09-27_peter_danielsson_pj.png
Peter Danielsson reducerade till 2-5.

Visserligen hade jag inte allt för stora förväntningar på att Hammarby skulle ta poäng denna kväll men utspelningen från Huddinges sida var jag ändå inte beredd på, de är i särklass det bästa lag vi mött hittills i serien och de såg närmast Allsvenska ut samtidigt som vårt spel såg relativt Division 2-mässigt ut. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera Huddinge till en bra insats. Det som räddar kvällen en smula, förutom klackens idoga sång, är våra två mål. När Ekbergs skott gick i mål såg det inte alls lika nattsvart ut längre.

Vad saknades då i Bajens spel?
--- Först och främst farten, vi hängde inte alls med i motståndarnas tempo.
--- Därefter kommer det fysiska spelet som god tvåa, med några få undantag sätter vi inte in några tacklingar alls, kanske är det avhängigt av bristen på speed. I det fysiska spelet lägger jag även in närkamperna längs sargerna där Huddinge segrade allt som oftast. Det skall göra ont att möta Bajen!
--- Mittzon var helt i händerna på Huddinge, de skar igenom det området som en kniv i varmt smör. Om vi inte kan hindra motståndarna där är det klart att vi hamnar på efterkälken i försvarsspelet i egen zon, det handlar om att omvandla motståndarnas rörelseenergi till lägesdito.
--- Om 90% av kraften hos spelarna i ett byte ägnas åt försvarsspel blir det inte mycket över till att skapa något i anfallszon. Skottstatistiken 16-43 talar för sig själv. Vår förstalina, där Tobias Beckman saknades, kom inte alls till sin rätt.

Kommer det då se bättre ut för vår del på söndag när IFK Tumba kommer till LW Hallen? Troligtvis, jag tror inte att Tumbas spel är av Huddinges kaliber. Vi måste spräcka den stora feta nollan i poängkolumnen och det snarast. För spelarnas, ledarnas och publikens skull. Vi behöver alla få känna på hur det är att lämna en div 1-match med ett leende på läpparna.

Publiksiffran blev, efter omständigheterna, fina 957 personer i detta gemensamma projekt mellan Hammarby och Huddinge. En eloge till klacken som stöttar de våra matchen igenom. Björkängshallen har fått en ordentlig ansiktslyftning sedan Hammarby spelade där förra gången, tillsammans med angränsande B-hallen är den en riktigt fin anläggning som gör mig grön av avund.

hh-hik_2013-09-27_1-5_pj.png
Ekbergs skott går i mål.

Stångkorvsligan
Jag delar själv ut köttet så här:
3 st till 1# Anton Söderqvist - Vår sista bastion som aldrig gav sig. Flera kanonräddningar.
2 st till 39# Niklas Ekberg - Ditt mål räddade min kväll!
1 st till 26# Robin Jalkerud - Enbart din energirika närvaro på isen räcker för att du skall belönas.

Domare Henrik Wåhlin var absolut inte det sämsta vi sett så här långt. Han får neutrala 0 ränder.

Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8245.0

Länkar
Matchfakta
Hammarby Hockey: Femte raka utan poäng€¦
SvenskaFans.com: Huddinge vann med 5 - 2
Huddinge Hockey: Vinst i bortamatchen hemma
Bajen Hockey (Youtube): Matchreportage: Hammarby Hockey - Huddinge 27/9 2013. Max Power åter i farten.
Isopeter (foton): 20130927 - Hammarby Hockey vs Huddinge

Foto: Peter Jonsson.

Egen Björkängshall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024