Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Kampen har bara börjat!

penga_sack.gif
Hammarby Hockeys ekonomi är allt annat än god. Återigen står klubben i våra hjärtan inför en djup avgrund där Kron-Kalles hajlika käftar härskar. Men problemen är inte oöverkomliga. Tillsammans kan vi klara av att ta oss torrskodda över till den andra sidan med hjälp av Club 1080, donationer, insamlingar, lotterier och en osviklig tro på oss själva.
Hammarby Hockeys styrelse har ett meddelande till oss alla:
Raka och ärliga hockeybesked från Södermalm.

Den svaga ekonomin inom Hammarby IF Ishockeyförening har länge utgjort ett stort problem för vår verksamhet. Klubben saknar marginaler och är beroende av att alla dess anhängare sluter upp efter bästa förmåga. Med anledning av att föreningen återigen har ett konkurshot hängande över sig vill vi, föreningens styrelse, redogöra för den ekonomiska situationen och de åtgärder vi har vidtagit och hur vi ser på framtiden.

  Sedan det förra akuta konkurshotet i december 2006 har den ideellt arbetande styrelsen gjort allt vad den har kunnat för att få skutan Hammarby Ishockey på rätt köl igen. Vi har kommit långt i vårt arbete att bygga upp organisationen på nytt, men det långsiktiga arbetet försvåras av kortfristiga skulder. Likviditeten är ett mycket stort problem för oss. Någon buffert för oförutsedda utgifter finns inte, ändå har vi tvingats ägna hela våren åt att €släcka ekonomiska bränder€ med kort varsel. Vi är i vår tur helt beroende av att andra fullgör sina åtaganden gentemot oss. I praktiken innebär detta att vi kan se fram emot en hel del intäkter under de närmaste månaderna, men problemet är att vi saknar pengar just i detta nu.

Under de senaste månaderna har vi upprättat avbetalningsplaner med nästan alla större fordringsägare, som på ett berömvärt sätt har ställt upp för föreningen. Vi har haft en konstruktiv dialog med Kronofogdemyndigheten under våren och sommaren, men nu har deras tålamod tagit slut. I dagsläget saknas omkring 250 000 kronor som vi måste kunna lösa inom de närmaste 30 dagarna.

Hammarby IF Ishockeyförening dras med en stor skuldbörda, som är ett resultat av de misslyckade och ofinansierade satsningar som gjordes i mitten av 1990-talet och som aldrig löstes ordentligt under Anschutz-tiden. Vi som nu leder Hammarby Ishockey hade givetvis önskat att vi hade sluppit denna kvarnsten runt vår hals, för att i stället kunna ägna vår tid och kraft åt att se framåt. Nu är vi dock tvungna att städa upp efter vad som har skett under tidigare år, det är förutsättningen för vår framtid.

Samtidigt som vi understryker allvaret i vår akuta situation vill vi ändå framhålla att mycket positivt kommer att hända:
- Lönekostnaden som redan ifjol var bland de lägsta i allsvenskan har sänkts ytterligare denna säsong, ändå har vi ett riktigt spännande lag.
- I november invigs den nyrenoverade ishallen vid Zinken, där vi har ett café, som kommer att generera intäkter i vinter.
- Vi har tagit vårt sociala ansvar och sänkt avgifterna med cirka 40 procent för spelarna i ungdomslagen, eftersom vi vill att alla skall ha råd att spela ishockey med oss.

I det omedelbara läget måste vi dock få hjälp av alla som har hjärtat i föreningen för att kunna fortsätta driva verksamheten ishockey på Zinkensdamm tills dess att allt tar fart. Nu är det upp till bevis för oss alla. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att ta oss ur denna kris stärkta och med raka ryggar. Utmaningarna är många och för oss är det upp till bevis:

- Vi måste vinna tillbaka förtroendet hos alla de ungdomsspelare och föräldrar som fick fjolårssäsongen spolierad på grund av ishallshaveriet.
- Vi måste klara de avbetalningsplaner som vi har bett om och fått. Självfallet vill vi inget hellre än att fullgöra våra skyldigheter gentemot de fordringsägare som har agerat på ett tillmötesgående sätt mot oss.
- Vi måste stötta vårt unga A-lag som i sann Bajenanda kämpar för vårt klubbmärke på Hovets is. De förtjänar allt stöd och all uppmuntran.
- Vi skall och måste klara även detta konkurshot, men vi behöver hjälp.

Vi vädjar därför till våra trogna samarbetspartners, sponsorer, spelarveteraner och inte minst ALLA våra kära supportrar att sluta upp på Hovet.
Mer publik på matcherna är det bästa och mest långsiktiga sättet att komma till rätta med våra ekonomiska svårigheter. Givetvis är vi även tacksamma för alla donationer, alla inbetalningar till Club1080 och alla nya och gamla sponsorer som vill hjälpa till.

Vi lovar inte guld och gröna skogar, men alla skall veta att Hammarby Ishockey lever och kämpar - både på och utanför isen!

Styrelsen,
Hammarby IF Ishockeyförening

Kontakt:
Jane Sjögren, ordförande
Mobil: 076-866 40 56
e-post MEJL

Jim Sharp ledamot
Mobil:0709-809773
e-post MEJL

Claes Lindström ledamot
Mobil:073-414 85 87
e-post MEJL

Benny Wiklander ledamot
Mobil:073-701 67 99
e-post MEJL

Göran Demnert ledamot
Mobil:0705-230 480
e-post MEJL
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024