Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Strafförlust mot Hudik

hh-hudiksvall_2013-09-07_05_pj.png
Sebastian Johansson hårt uppvaktad. Foto: Peter Jonsson.

I Hammarby Hockeys sista träningsmatch (det skall enligt uppgift spelas en internmatch mot J20 på tisdag) före seriestarten blev det kamp mot hälsingelaget Hudiksvalls HC i LW Hallen under lördagseftermiddagen. Efter full tid och en jämn tillställning kunde besökande lag avgöra på straffar.
hh-hudiksvall_2013-09-07_01_pj.png
Stundtals var det tuffa tag.

Inför den 87 pers starka (eller svaga) publiken (officiell publiksiffra) tog sig Bajen an det inte oävna Hudikslaget, det var kamp och en hel del fysiskt spel redan från start. Besökarna var lite mer på tårna i matchens inledningsfas men de våra kom allt mer ju längre matchen led kändes det som. Efter knappa åtta minuters spel tar gästerna ledningen efter att vi varit lite för snälla med motståndarna framför egen kasse och Johan Johansson får se sig överlistad.

hh-hudiksvall_2013-09-07_02_pj.png
Ludwig Ekman klappas om efter 1-1.

Fyra minuter senare kan Ludwig Ekman kvittera i numerärt överläge efter att Jonas Bergman skjutit och Jesper Kokkonen fångat upp pucken bakom mål och spelat fram den, snyggt. 16.23 in i perioden tar Hudiksvall ånyo ledningen då en Bajare avnjuter en tvåa i utvisningsbåset, denna gång med ett skott från blå.
Perioden slutar 1-2 och tyvärr skadas en Hudikspelare så pass att det blir en färd till sjukan med andningsproblem, mycket tråkigt.

Andra perioden präglas av de många utvisningarna och enda målet kommer från Joakim Arnmarks klubba som kvitterar i powerplay.

hh-hudiksvall_2013-09-07_03_pj.png
Jonas Bergman, en av tre backar som stod som målskyttar i protokollet.

I tredje tar Hudik, med en man mer på isen, ledningen igen efter tre minuters spel men kvitteringen till 3-3 kommer omgående då Jonas Bergman ur mycket snäv vinkel från sarghörnet vallar in pucken via målvaktens bakdel. Ett par minuter senare kan inte Bajen freda sitt område under ett numerärt underläge och Johan Johansson får inte nämnvärt med hjälp vilket resulterar i ledning för fjärde gången i matchen för gästerna. Knappa åtta minuter in i tredje perren spelar Bajen med fem utespelare mot tre och precis när gästerna får in sin fjärde spelare på isen skjuter Sebastian Johansson in 4-4 efter att han och Jonas Bergman passat pucken sinsemellan på blå ett antal gånger. Hammarby har därefter chansen att i ett par powerplay att ta ledningen men resultatet står sig till full tid och en straffläggning tar vid för att avgöra matchen.
Flertalet straffar är dåligt lagda och målvakterna är följsamma i sitt agerande. I femte (tror jag) omgången smiter dock en puck in under Johansson och Hudik tar således hem segern med 4-5.

hh-hudiksvall_2013-09-07_04_pj.png
Zachary Joy var nära att tillskansa sig ett friläge i den 2:a perioden.

Småtrevligt genrep med positiva förtecken för Bajens del trots straffavgörandet. Nya killarna Jimmy Jensen och Henrik Karlsson kommer att tillföra mycket när de blivit varma i kläderna, anar jag. Kokkonen imponerar med sin fysik, teknik och fart under rören. Backparet Bergman/Johansson är mycket farliga framåt men generellt behöver spelet framför egen kasse bli hårdare. Tobias Beckman är bra i forecheckingen och hemjobbet, ett bra komplement till Hageman i det avseendet.

Kul att se gamla ärrade kämpar på läktaren i form av Martin Johansson, Johnny Olofsson, Niclas Ala-Juoni samt time outande Robin Jalkerud. Tyvärr är publiksiffran lite dålig. Var vädret utanför lite för bra?
Sjöqvisten och undertecknad babblade webbradio samt liverapporterade, något ringrostigt,  åtminstone för egen del..

Nu väntar alltså en internmatch mot A-junisarna på tisdag, tiden återkommer vi med. Sedan väntar allvaret nästa fredag borta mot Visby/Roma, ett högintressant möte mot ett av topplagen.

Det glunkas för övrigt om att Bamsingarnas pratshow €Istid€ har säsongspremiär på onsdag kväll ifrån LW Hallen.

Länk:
Hudiksvalls HC: Nya skador i genrepet mot Hammarby

Foton: Peter Jonsson.

Forza!
Egen ishall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024