Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Bamsingkubben - rapport

bamsingkubb_130803_hb_02_450x.png
Både gamla och nya ansikten på plats i Tanto.

I strålande solsken och tryckande värme avgjordes i lördags Bamsingkubben, eller Stanley Kubb som den numera även kallas, med deltagande supportrar, ledare och spelare. I laget med de tre segrande deltagarna återfanns en tidigare vinnare i denna prestigefyllda tävling.
bamsingkubb_130803_hb_03_450x.png
En mästare kastar.

Ett 40-tal, varav cirka hälften spelare, samlades i Tanto för att umgås i värmen. Familjen Jönsson försåg deltagarna med svalkande läskeblask för att undvika uttorkning samt såg till att alla fyllde på proteiner och kolhydrater (korv med bröd) så att ingen föll ifrån i den kraftsport som kubb är.

bamsingkubb_130803_hb_04_450x.png
Andraplacerade Larsson, Joy och Hellman.

Bland spelarna var det många nya ansikten som kommer att ta ett tag att lära sig att känna igen. En del supportrar ansåg även att €veteranerna€ i laget borde ha hjälmarna på sig för identifikation. Efter en inledande balans och avståndsbedömningsuppgift för spelarna delades deltagarna upp i 9 tre/fyramanna-lag för att göra upp i gruppspelet. Av dessa 9 lag skulle sedan 8 gå till kvartsfinal. Lag 1 med Tony Wallén, Niclas Sörensen och Niclas Ala-Juoni visade tydligt att de var att räkna med då de med stora siffror tog hem sin grupp. En del lag som möttes var så usla att matcherna drog ut på tiden, i ett fall avbröts matchen och ett oavgjort resultat proklamerades av den enväldige, tillika enfaldiga, domaren.

Uslast av dem alla var lag 9 (inga namn nämnda) som därför var färdigspelade efter grundomgångarna. Kvartsfinalspelet tog vid, därefter de två matcherna som skulle avgöra vilka som skulle mötas i final där det hampade sig så att två av vinnarna år 2011 (senast kubben genomfördes) stod på var sin sida om kungen. Lag sex, innehållande Tommy Hellman, Zachary Joy samt tidigare vinnaren Kenneth Larsson förlorade sten-sax-påse-kampen om skuggsidan och fördelen om att kasta först mot lag 1 där Ala-Juoni tidigare vunnit. Med muntra tillrop och en ivrigt kommenterande Turbo (uppladdning inför webbradiosäsongen) påbörjades finalen som var ganska jämn men där Wallén, Sörensen och Ala-Juoni drog det längsta strået och nu kan tituleras sig regerande mästare.

bamsingkubb_130803_hb_05_450x.png
Segrarna Sörensen, Wallén och Ala-Juoni samt en liggande maskot.

Bucklan, eller kubbkungen Stanley Kubb Trophy kommer att uppdateras med årets vinnare. Förhoppningsvis återkommer vi nästa år med eventet.

bamsingkubb_slutspel_2013-08-05_500x.jpg
Slutspelsprotokollet. Niclas Sörensen flydde mediauppbådet
innan han hann underteckna dokumentet.

Foto: Håkan Blomstrand.
Se mer bilder här: 
http://www.bamsingarna.se/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Bamsingkubb%2FBamsingkubb-2013-08-03%2FBamsingkubb-2013-08-03_hb

Tack alla som var med!

/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024