Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Timrå snäppet vassare

thumb_tekning.jpg
Hammarbys J20-lag förlorade lördagens match mot Timrå på Hovet. Godkänt får bara laget för sin andra period då de spelade lysande i långa stunder och klart klassade ut besökarna från Medelpad.
Det var första gången man var och skådade J18 i aktion och det var en riktigt kul upplevelse. Vår support på läktaren var fåtalig och det var gott om Timrå-fans (fans och fans förresten, en hop närmast sörjande som applåderade bortalagets mål) på läktaren.
A-lagets coach Krister Falk skärskådade ungtupparna från läktaren och i spelargången tyckte jag mig se en smygande Leif Boork.

Period 1
Timrå är det klart bästa laget och gör 0-1 på en riktig tavla av Bajens målis Carl Rosén då han tvekar att åka ut en bit på isen för att blockera pucken. Timrås Anton Lander tvekar inte utan gör mål. Detta hände dessutom i power play för Hammarby. Nästa mål släpper Rosén in mellan benen. När sedan Timrå minuten efter 0-2 sätter trean ser laget ut som en bunt losers och coachen tar time out. Den hjälper Bajen att ta sig samman och man släpper inte in fler mål i perioden.

Period 2
Hammarby har peppat upp sig åtskilligt i periodvilan och kommer ut på isen som ett helt nytt lag. Man dominerar isen fullständigt och efter ca två minuter sätter Michael Kollar Bajens första balja. Hammarby fortsätter att ligga i och har flera målchanser men vi på läktaren får vänta med att jubla till den 15:e minuten då Sam Foroozech sätter 2-3 pucken i mål i spel fem mot tre. Kvitteringen väntar vi på förgäves.

Period 3
Hammarby är kanske trötta för offensiven kommer i sista perioden av sig totalt. Timrå åker och bevakar sin ledning och Jesper Karlsson gör 2-4 i power play. Ett sista försök från Bajens sida att ta initiativet ger inget resultat.

Matchen vinner Timrå rättvist med 2-4. Bästa formationen i Bajen är tredjelinan som de bägge målskyttarna tillhör. För att vinna måste hela laget spela för fullt i mer än 20 minuter vilket dagens resultat bevisar.
Allt som allt anser jag att J18-laget spelar kul hockey med både kamp- och offervilja.

Sverre Furberg
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024