Ett hjärta - En förening
onsdag, juli 24, 2024

Minnen och statistik från säsongen

aijk_hif_06.jpg
Det är väl dags att börja summera den gångna säsongen och här är mitt bidrag. Inte speciellt objektivt skrivet men det är inte heller meningen. Men den statistik jag blandar in kommer direkt från swehockey så den ska väl vara att lita på. Men hur man än vrider och vänder på det är det en sak som alltid är odiskutabel - Det är vi som är Hammarby!
De bästa matcherna:
1. Västerås - Hammarby (2007-01-22, 2-4).
En stor taktisk triumf, kom i rätt tid efter en räcka förluster. Icingpuckarna stod som spö i backen. Hela laget kämpade som djur. Imponerande.

2. Leksand - Hammarby (2006-10-11, 4-5). Hade jag varit där hade den säkerligen hamnat överst men nu satt man framför swehockey istället. Det var väl bara M&M som tog sig dit (i en smartcar).

3. Hammarby - Nybro (2006-11-01, 9-8). Vi låg under klart efter den första perioden, huvudena hängde på Hovets läktare. Sen kom den gyllene andra perioden som vi vinner med fantastiska 7-1.

4. Hammarby - Björklöven (2006-12-10, 3-2). Spelades i Husby ishall som var i stort sett knökfull med den hiskeliga åskådarsiffran 399 personer. Vi raderade ut Björklövens spel i mångt och mycket fastän det blev lite pirrigt i slutet av matchen. Henkes nick i slutminuten var suverän.

De sämsta insatserna:
1. Hammarby - Oskarshamn (2007-02-11, 0-5). Inget att diskutera. Hela laget var helt off, ingen glöd, ingenting. Det var sorgligt att se.

2. Hammarby - Huddinge (2006-11-19, 3-5). Det står 3-3 inför sista perioden sen rasar det. Vi släpper in ett mål med en man mer på isen helt i onödan, det var inte ens en riktig kontring av Hudddinge. Mådde dåligt när vi gick från Hovet.

3. Arboga - Hammarby (2006-10-29, 4-2). Vi har 2-2 när det återstår tre minuter av tredje. Arboga vill ha en poäng och spelar avvaktande. Då får Bäckström tokspel, åker in bakom motståndarkassen och tacklar en lirare i ryggen med en fem-minutare ssom påföljd och Arboga avgör i power play. Fruktansvärt tråkig hemresa.

Som ni märker har jag inte tagit med storförlusterna mot SSK, Leksand och Rögle i denna kategori, jag väntade mig inga storverk mot dessa lag.

Bästa spelarna:
1. Henke Karlsson (mv).
Räddade oss otaliga gånger.

2. Anders Strandberg (df). Kom på en hedrande sjätte plats bland Allsvenskans backar vad det gäller poäng (27 poäng, 14 mål, 13 assist). Spred lugn på isen precis som en lagkapten ska.

3. Robin Jalkerud (fw). Energiknippet som inte tvekar att tackla dubbelt så stora gossar. Mycket viktig för laget, inte minst märktes det i slutet av säsongen när han var skadad.

4. Patrik Bergström (fw). Gjorde flest poäng i laget. Har dock en förmåga att slå lite indianare i egen zon.

Säsongens Gnaget-matcher:
Som ni märker har jag inte med de två vinsterna mot Solna bland de bästa matcherna fastän de skulle platsa där. I stället får de en egen kategori.
1. Hammarby - AIK (2006-12-30, 4-3). Bästa jul och nyårspresenten man kan få, en seger mot gnaget. Spännande värre när tattarna gick från 2-0 till 2-3 i andra periden. Men den sagolika klacken och Strandberg fixade segern till slut.

2. Hammarby - AIK (2007-01-29, 3-2 OT). Enda hemmamatchen jag missade (influensa). Skulle velat se laget marchera in på isen genom klacken, måste varit en av säsongens absoluta höjdpunkter. Patrik Bergström gör två baljor och Jens Persson avgör efter 27 sekunders spel av övertiden genom att slå in pucken på tennis på ett pass av Sebastian Ellerstad. Egentligen skall det väl vara stört omöjligt att skapa stämning i Globen men vi lyckades ett flertal tillfällen denna säsong tack vare en underbar klack.

3. AIK - Hammarby (2006-10-18, 2-1). Enda förlusten mot Solna denna säsong. Jäkligt jämn tillställning. Klinten var bra som fan i mål. Mest minns man två saker. Först Bergströms straff som var en sällan skådad läckerhet och sen bilden av Rikard som står lutat över David Engblom med  knuten näve, redo att sänka gnagaren för gott. Sällan har väl någon haft så bråttom av isen som ST när slagsmålet drog i gång. Chicken.

Säsongens publik:
Att ungdomarna från KGB m.fl. hittat tillbaka är skönt. Dom gör så mycket för stämningen. Faktum är att vi höjt genomsnitts-sffran från 702 personer 05/06 till 738 själar. Bara det är ju något att hurra för. Att vi sen är ett av de mest publikdragande lagen ute i landet är ju bara en självklarhet.

Säsongens domare: 
En samling sopor. Punkt slut.

Säsongens frisyr:
Tony Hjälmheden. Utan konkurrens.

Säsongens talare:
Tomas Lindgren i BF-lokalen efter sista matchen. Tårframkallande.

Ja, det var det hela. Har säkert glömt 100 viktiga punkter men de får någon annan skriva om.

Sverre Furberg
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024