Ett hjärta - En förening
onsdag, juli 24, 2024

Reserapport från Leksand

lif_hif_klack_070221.jpg
Tillsammans är vi Hammarby. Resan med stor R till Leksand började på Gullmarsplan vid 14.00. Bussen rullade ut med ca: 65-70 förväntansfulla bajare. En timme senare kunde man ta bort förväntan och spara ordet fulla, med andra ord var allt som det ska vara på en bortaresa till dalarna.
 
Ölen flödade och förhoppningar om inte en vinst men i alla fall en bra kämpa insats från hockey laget fanns nog inom oss alla. Då vi kunde säkra våran plats i Allsvenskan om Bajen vann och Arboga förlorade kändes det som att dom skulle göra en kämpa insats utan dess like, men blev vi lurade på konfekten, svar ja. Att förlora mot Leksand är aldrig roligt men att förlora på ett sätt som den här förlusten känns extra tungt. Hammarby var aldrig riktig med i första perren och vid 4-0 till Läxand runt 14-15 minuter tröttnade Henke och in kom Klint. Det enda Bajen lyckades åstadkomma i första perioden var ett halv hyfsat power play.

Andra perren började bättre och Hammarby gjorde både 1-4 och 2-4. Bajen pressade för 3-4, istället kom 5-2 till Leksand genom tafatt spel. Ett felpass och en inte helt säker insats av Klint. Sen var det circus igen och man jämföra det med en riktigt dålig circus där djuren lever under enorm stress och känner sig slitna pga. av vanskötsel. Elefanten irrar omkring och vill bara tillbaks till djungeln för att gräva ner sin snabel i jorden och försvinna. Inte en tackling, ingen intensitet över huvud taget och när Klinten lättvindigt släppte in 6-2 var det slut.

I pausen blev jag dock förvånad över polisens sätt att agera och i positiv mening. Någon stolle från tillståndsmyndigheten beordrade personalen på puben att inte servera öl. Det som lätt kunde ha spårat ur löstes av en smidig konstapel som förstod att sätta på kranarna igen skulle bespara en massa strul. Dessutom hade han sinnesnärvaro och förstå att Bajen fans faktiskt skötte sig. All cred till honom.

Tredje och matchen kändes körd. Den spelades bara klart, Leksand hann peta in två baljor till. Det enda som var något att ha var att Arboga fått storstryk och att vi fortfarande har allt i våra egna händer.

På hemresan var det trots förlusten en rätt schysst stämning på bussen. Det spelades 80-tals musik typ: Anki Bagger och när Marie Frederikssons sjöng: Det här ska bli den största dagen i mitt liv och en av mina bättre vänner kräktes rakt över bordet under denna storslagna och svulstiga sång tänkte jag "what a fitting end to a perfect evening". Och vips så var man tillbaks på Gullmarsplan, men vänta bussen stannar nere vid lokalen vid Frysen. Och en kall tråkig promenad upp till Gullmarsplan får avsluta kvällen. Att notera inte ens Liberg ,Strandberg, Phinney var stabila denna match. Får hoppas att Oskarshamnsmatchen blir bättre. Hell Bajen!

Insänt av mack
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024