Ett hjärta - En förening
söndag, juli 21, 2024

Zinken rustas upp för 5 miljoner

thumb_ms_.jpg
Idrottsnämnden i Stockholm har tagit beslut om att rusta upp hockeyrinken på Zinkensdamms IP. För att få reda på vad beslutet går ut på har vi via telefon frågat ut borgarrådet Madeleine Sjöstedt. Hon berättar också vad som händer i den stora ishallsfrågan i övrigt.
Idrottsnämnden i Stockholm tog vid ett möte på tisdagen den 13:e februari beslut om att rusta upp hockeyrinken på Zinkensdamms IP. Bakgrunden till detta beslut är att förra sommaren  upptäcktes vid andra reparationer omfattande mögelskador i väggarna runt rinken och man var tvungen att sanera. Under saneringsarbetet förlades all verksamhet som skulle pågått där ut på ett antal andra isbanor runt om i Stockholms kommun med mycket ändringar, inställda träningar och långa resor för alla tränande barn och ungdomar i Hammarby Hockeys led. När saneringen var utförd hade man varit tvungna att ta bort den nedre delen av väggarna helt och hållet så att rinken mest var att betrakta som en utomhusrink med tak.
Redaktionen fick en pratstund med kultur och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) om idrottsnämndens beslut.
Stämmer det att nämnden tagit beslut om en upprustning av Zinkens hockeyrink för 5 miljoner kronor?
Ja, så är det, nämnden fattade det beslutet på mitt initiativ.
Var alla eniga i beslutet?
Ja, alla€¦utom vänstern. De tyckte inte det fanns några pengar till en sådan investering och kallade det ansvarslöst.
Hur blir själva ombyggnationen?
Även om det nu inte finns några tecken på att det förekommer mer mögel vågar vi inte chansa, så allt utom stommen tas bort och så bygger vi nytt på den.
Det blir som en ny hall då?
Ja, en inbyggd hall. Vi anser det viktigt att barn och ungdomsverksamheten får bra förhållanden att träna i på Södermalm.
När är bygget klart?
Vecka 32 skall det vara färdigt (början av augusti) lagom till försäsongen.
Hur går själva ishallsfrågan vidare nu, Hammarby Hockey har ju önskemål om en lagom stor hall för matcher och träning?
Nu när beslutet om Zinkensdamm är fattat fortsätter vi för att först politiskt hitta en lösning på ishallsfrågan, det är ju skattebetalarnas pengar det är frågan om. Sedan gäller det att hitta en lämplig plats på Söder eller ett närliggande område. Det kommer att ta tid, vi pratar nu om storleksordningen flera år. Det skall göras planer, ritningar, fattas beslut, det skall överklagas och utredas. 

Sverre Furberg
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024