Ett hjärta - En förening
söndag, juli 21, 2024

Ti de la acitud elmaximo nu för helvete!

forza.jpg
Inför dom avslutande omgångarna i Hockey allsvenskan behöver Hammarby lite- €Ti de la acitud elmaximo€ eller på ren svenska attityd till max. Mot Oskarshamn fanns ingenting av detta, hur man i ett så utsatt läge och med tre poäng bärgade från den matchen nästan kunde varit klara från att undvika kval kunde göra sin sämsta match för säsongen är obegripligt. Men när det gäller Hammarby och speciellt hockey blir man inte förvånad, 1-11 i skott i första perioden och ett antal frilägen i powerplay för motståndarlaget räcker inte för att slippa möta hungriga lag med spelare som gamla målkungar t.ex. Andreas Påhlsson som en gång i tiden hjälpte Bajen till att vara i toppen.
"Skit i tabellen - Bajen bäst ändå" är förvisso en skön ramsa men den är inte så kul om vi efter säsongens slut står i div 1 utan pengar som betyder att vi förmodligen aldrig kommer tillbaks igen. Då säger säkert vissa av er men titta på Aik dom var nere ett år i ettan och dom kom tillbaks direkt. Det gör oss säkert gott att vara nere en sväng och samla krafter. Ja låt oss titta på Aik, vad har dom som vi inte har? Nämen ser man på, dom har en orginisation som kanske inte är den bästa men fan så mycket bättre Hammarby . Dom har fortfarande kvar sin proffsighet efter åren i elitserien som Bajen glömt för länge sen. Dessutom har dom fler folk kvar att mjölka pengar ur. Aik har varit i lägre divisioner ungefär 25 år mindre än oss och har fortfarande folk som tror och lyssnar på alla storslagna planer som dom förmodligen har. Nu är det ju så att Hammabyare är och kommer alltid att vara bättre och snyggare än Aik oavsett var vi ligger; "VI vet ni vill ha sex med oss". Men Bajen har mjölkat sina sista kossor, vi har inga av dessa människor kvar. Vi har tagit alla pengar av dom redan. Att tro att det finns ännu en mjölkko därute är rent utsagt idiotiskt. Men om du känner dig träffad och vill bränna pengar på en hockey klubb på dekis ring till oss och vi lovar dig en storstilad satsning mot eliten.

Att klaga på spelarna är kanske dumt men som sagt var, mot Oskarshamn visade dom en vilja som ett psykiskt sjukt lamadjur som bara vill självdö. Vi kan lika gärna ge dom andra lagen segern så slipper dom åka omkring och tycka synd om sig själva. Detta kanske verkar lite hårt skrivet och är från en bitter supporter som inte tänker helt klart av kärlek till sitt lag. Men faktum kvarstår, ska vi bara vara glada ihop och sjunga roliga ramsor ,tillsammans är vi käcka Hammarby oavsett var vi ligger i tabellen eller ska vi kanske inse allvaret i den situation vi är i och försöka ta oss ur detta. Ja då måste spelarna först och främst visa lite vilja och alla runt omkring börja att agera . Vi hade en större klack mot gnägget två gånger till och med. Dessutom slog vi dom. Det bästa som finns är att krossa Aik både på läktaren och på isen men det tar inte bort det faktum att vi ligger risigt till och att spelarna i vissa matcher har svårt att tända till minst sagt. Då vissa verkar ha problem med att förstå allvaret och att utan vilja och lite djävla anamma vinner man inga matcher kommer här ett litet lexikon som kanske kan hjälpa till.

Håll till godo kära hammabyare...

Inställning: Uppfattning en värdering som styr någons uppträdande.
Djävla anamma: Starkt kraftuttryck.
Anfallsvåg: Serie av anfall efter period av avmattning normalt följt av ny paus resulterande i genombrott.
Anfallskrig: Krig som inletts genom överfall av motståndare.
Anfallslinje: Tänkt linje utefter vilket anfall genomförs.
Anfallsspel: Spelsätt inriktat på anfall i syfte att göra mål.
Förlust: Ofrivilligt slut på förfogande på något värdefullt, t.ex. 3 poäng.
Vinst: tvärtom förlust och 3 poäng.
Förrädare: Person som sviker den han förväntas vara soldarisk mot (som nr 23 i Aik).

Försvara: Skydda någon eller något genom att göra motstånd mot angrepp, i det här fallet hjälpa en målvakt från att släppa puckar förbi sig.
Försvarslinje: Ungefärlig linjeformering av försvarande styrka.
Kvalserie: Ångest och pina.( hur undvika se seger.)
Div 1: Serien under Allsvenskan och ändhållsplats.
Ekonomi: System för anskaffning , föraltning och andvändning av matriella värden.
 Hockey: Typ av lagspel med klubba och puck.
Höjdpunkt: Särskilt tilfälle (inom utsträckt förlopp) inom vars innehåll ger den angenämaste eller intensivaste upplevelsen.
Gold digger: Kvinna som vill leva i lyx och därför intresserar sig för rika män. i hockey termer Leif Boork.
Godtrogen: Hammarby supporter som har en Benängenhet att tro på även orimliga eller osanna påståenden .
Bjuda/bjudning: På egen bekstnad ställa något förmånligt till förfogande.
 Genomklappning: Tillfälligt sammanbrott av psykisk eller fysisk slag.
Uppoffring: Att till till ett högre syfte högtidligen ge ifrån sig något som anses betydande. T.ex. sina tänder i en viktig match...

Hell bajen...
Insänt av mack
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024