Ett hjärta - En förening
onsdag, juli 24, 2024

Torsk mot Åkers

akers_sportcentrum_320x.png
Målet för vår resa. Foto: Kenta.

Bajen Fans Hockey föll i sin första träningsmatch med klara 7-1 mot Åkers IF. Inte oväntat men svider lite ändå. Här är en liten reserapport.
Så drog vi då från Gullmars vid ettiden i den inhyrda minibussen med en krånglande CD-spelare som trots detta fick ur sig lite skön banjomusik så att vi, ett på alla sätt blandat gäng med Bajare, kunde förbereda oss på rätt sätt inför mötet med den sörmländska inaveln. Efter att ha passerat Åkers Styckebruks stora arbetsgivare kukbruket (vad som tillverkas på detta ställe är fortfarande dunkelt), hamnade vi på värdshuset som visade sig vara ett pizzahak med (troligt) utskänkningstillstånd. Lindgren joggade förbi och stannade på tillbakavägen för att hälsa, bira tackade han nej till av någon anledning. Efterhand samlades det ett tjugotal likasinnade där och när vi dryga timman senare ankom ishallen i spektakulära Åkers Sportcentrum fördubblades den siffran.

akers_pizza_320x.png
Vi ockuperade utomhusplatserna på det
luxuösa värdshuset. Foto: Kenta.


Vi blev väl mottagna av entrévakten och Turbo och jag hade inga problem med att koppla upp oss på nätet via speakerbåset för att liverapportera. Mannen i speakerbåset hade dock en kepa av det mera suspekta slaget med en Stockholmsbaserad konkurrents tre bokstäver broderade på. Banderoller och flaggor sattes upp på det begränsade utrymmet, men klacken var väl samlad och akustiken i hallen med sitt välvda tak var magnifik, 40-50 av oss lät som 400-500. Motståndarnas support hörde jag aldrig.

Efter bara trettio sekunders spel fick vår inlånade målvakt från juniorlaget kapitulera för första gången och trots att Tomas lindgren satte säsongens första balja kort därefter var vi aldrig i närheten av att ha en chans mot ett Åkers som har kommit mycket längre än Bajen i sina förberedelser inför respektive serie. Orkar inte skriva mer om själva matchen nu.

Efter matchen språkade vi med bl.a. Benny Rönnelöw och Tommy Boustedt om torsken som de tog med fattning och analysen var inte olik vår. Wiklander med sin pondus krävde dock att Uddeholt skulle avgå omedelbart. Vi hade tänkt oss att avsluta kvällen med att se A-juniorerna spela sin första match i MB-hallen men något hade pajat i ismaskineriet så det fick bli Gullmars direkt efter att ha suttit fast i en bilkö från S-tälje till norr om Skärholmen.

På det stora hela en liten fin utflykt i det gröna men som sagt, torskar svider alltid. Lite för lugnt i bussen tycker jag allt. För många nyktra fyllon gör ingen resa smile
Tack till Åkers för att vi fick komma på besök.
Tack till alla Bajare som slöt upp.
Tack till laget för att ni finns.
Tack till medresenärerna i minibussen.

Länkar:
Foton från matchen av DBfoto.se (tack TyrBaj för länken)
Sv Fans: Tvärstopp för Bajen mot Åkers IF

/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024