Ett hjärta - En förening
onsdag, juli 24, 2024

Torsk med 2-1 på Kristineberg

Vi var några stycken som drog till damernas bortaderby på Kristinebergs IP. Pga något fel i tunnebanan blev det Tvärbana till Alvik och därifrån en station med t-banetåg till vårt mål. Väl inne på arenan, som på inget sätt kan beskrivas som kul pga löparbanor och en allmän sunkighet, inte positivt Kanalplanssunk, utan bara uschvarianten, letade vi oss fram till en skapligt tom läktare i solen.
Med Bamsingarnas och Gröna Linans banderoller uppsatta var vi klara att sjunga fram laget till säsongens första seger men den rätta känslan ville inte infinna sig för sång, mest beroende på att vi var så få och kanske även på grund av torsken dagen före i Superettan. Petter från Gröna linan plåtade friskt och det dyker väl upp bilder på facebook vad det lider.

Bajen förde det mesta av spelet mot ett dif som dittills inte gjort ett enda mål i årets damallsvenska men trots en del bra lägen blev det inga mål i första halvlek. Efter pausvilan så var djurgårn det lag som gjorde mål först genom Emma Lundh men kort därefter kvitterade Bajen genom Daniella Chamoun. Läget såg därefter jäkligt stabilt ut men difs Sarah Michaels kunde göra 2-1 på ett skott efter att ha fått avancera in i straffområdet helt ostört eftersom försvarande Bajare föll undan helt i onödan. I mitt tycke skulle försvararen tagit till vilka medel som helst för att stoppa motståndaren utanför straffområdet. Ett gult kort är helt ok och kanske tjänstefel att inte ta i ett sådant läge, frilägesutvisning var det inte fråga om.

Efter motståndarnas ledningsmål så försökte Bajen komma igen men det såg ut som det låste sig en smula för tjejerna och felpass och tveksamheten spred sig. 2-1 stod sig matchen ut och det var den tredje raka förlusten med det resultatet för Hammarbys damer vilket nu innebär att vi ligger på nedflyttningsplats och med bara gnaget efter oss i tabellen. Djurgården å sin sida bytte plats med oss samt passerade i bara farten Sunnanå i tabellen.

Vad jag saknar på planen är ett mer aggresivt och fysiskt spel på mittfältet. Domaren var av det mer tveksamma slaget som inte blåste frisparkar för Bajen trots att det slets i tröjor och togs bollar med händerna av utespelarna. Tydligen måste det protesteras höjljutt och rullas runt i gräset på italienskt vis för att få rättvisa domslut. Anfallsmässigt saknas det lilla extra, t.ex. att våga klämma till bollen med vristen när chansen finns, ett lamt skott i famnen på målvakten är till ingen nytta.

Supportermässigt så tycker jag att det är rena rama jävla katastrofen att inte fler sluter upp till ett derby. Det är väl på det viset att Bajare i gemen fullständigt skiter i att vi har ett damlag i högsta serien vilket jag anser vara otroligt kort tänkande. Varhelst det är derby i vilken sport det nu månde vara ska vi vara där, speciellt när laget befinner sig i ett så prekärt läge med bara en poäng efter en handfull spelade omgångar. Att betala mellan 50 och 100 pix för att gå på bortamatch borde åtminstone 50 supportrar mäkta med. Att det i stort sett bara är Bamsingar och Gröna Linan-medlemmar som dyker upp känns  bara som ett skämt. Nu är jag inte guds bästa barn själv när det kommer till att ställa upp, inte ett bowlingderby har jag bevistat i vinter t.ex. Grattis förresten till Bowlingdamerna som nu har tagit sig upp till elitserien.

Närmast i damfotbollen är det Gnaget som kommer på besök på Kanalplan och då får det banne mig bli skärpning. Vinst mot solna är nu kanske helt avgörande för Hammarbys fortsatta kontrakt i allsvenskan. Om vi supportrar sluter upp och visar tjejerna att de har oss i ryggen kan de få den extra skjuts framåt som behövs. Sprid budskapet och få med dig några till Kanalplan på Söndag!!!

Jävligt deppad efter helgens torskar
Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024