Ett hjärta - En förening
torsdag, juli 18, 2024

Derby & Hockeypremiär - Grönvit dag!!!

bfifhockey_100x.jpg

Söndag 25 oktober 2009
12.30 Hammarby - AIK, Gråsunda
18.30 Bajen Fans Hockey - Eskilstuna HC, Zinkensdamms IP

Söndagen bjuder på två mycket viktiga händelser för oss Bajare. Först är det derby på hemmaplanen Råsunda mot AIK (ibland känns en del saker konstiga) kl 12.30 där en vinst mot bollsparkarna från Solna vore en skänk från ovan. Detta spektakel börjar vid den något besynnerliga tiden 12.30.
Halv sju är det så dags för seriepremiär för Bajen Fans Hockey mot Eskilstuna HC i ishockeyns Division 3 Södra där BFIF bär ett tungt favoritskap.
Derbyt
Att Bajen befinner sig i ett riktigt skitläge är ju allom känt. På näst sista- och nedflyttningsplats efter 27 omgångar och med tre matcher kvar att spela är situationen prekär. Efter derbyt är det Trelleborg borta och Häcken hemma kvar att spela för de grönvita.
Denna omgång bjöd även på matchen Djurgården - Örgryte, de två lag vi tampas med om en kvalplats till Allsvenskan. Matchen slutade 2-1 till Dif vilket innbär att Hammarby ligger sist i tabellen vid förlust mot Sölna. Djurgården har efter Örgryte-matchen Helsingborg borta och Kalmar hemma att möta. Örgryte i sin tur skall möta Elfsborg hemma och Gefle borta. Visst låter det som om Bajen har bäst spelprogram kvar i de två sista omgångarna?
För att slå Gnaget behöver Bajen göra något de gjort alldeles för sällan denna säsong; spela riktigt jävla bra!

För övrigt har fotbollens VD Micke Andersson sagt upp sig från sin tjänst, detta kan ju bara inverka positivt på stämningen bland suportrarna (och spelarna?).

Hockeyn
Eskilstuna ramlade ur Division 3A förra säsongen med noll vinster, två oavgjorda och 20 förluster, ett rätt imponerande facit må jag säga. Att Bajen har gåt fram som en ångvält på försäsongen (en oavgjord match mot div 2-laget Skarpan den enda icke-vinsten)  borgar för att Eskilstunas grabbar får det jobbigt på Zinken. Inget annat än vinst för BF IF vore knepigt och illavarslande.
Några glädjande nyheter kom under veckan för BF IF vad gäller hemmaarenan Zinken. Det är nu klart med förrådsutrymmen samt en liten läktare i ishallen. Båda dessa saker är av yttersta vikt att Bajen Fans Hockey skall kunna vara en serieös förening på Södermalm.

Vi syns på Råsunda (har biljett till södra nedre) och Zinken imorgon! Stå upp för dina klubbfärger!!! Glöm inte bort övergången till vintertid!!!!!
Sverre

Länkar
SvFF: Allsvenskan
Hammarby Fotboll - Laguppställning mot Gnaget
Eskilstuna HC
Stockholms Ishockey - Tabell Division 3 Södra


Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024