Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Sunnanå away avklarat

gruppfoto_sunnana-bajen_090726.jpg
Gänget. Foto från Hammarby KIV's hemsida.

Mycket regn och förlust på planen kunde inte hindra denna resa från att vara en lyckad sådan. Bara att få möta de välorganiserade norrlandsbajarna var värd hela trippen.
Uttrycket "regnrockar" stämmer inte in på gänget Hammarby KIV från Umeå. De är ett gäng som bättre kan beskrivas som en fristående supportergrupp förstärkt med andra norrlandsbajare från platser som Örnsköldsvik, Luleå och Skellefteå. Eftersom utbudet på Hammarbysport är rätt begränsat i Norrland faller det sig naturligt för dem att åka till en damfotbollsmatch i Skellefteå.

rastplatsen_ljusvattnet_250x.jpg
På rastplatsen i Ljusvattnet?

Vi är ett tjugotal som åker upp till samlingspuben O'learys i Skellefteå där lokala Bajare möter upp. Hellvis får personalen att spela upp Zulus senaste singel. Vi sjunger upp, flaggor tas fram och vi är redo för den korta trippen till Norrvalla IP där vi hoppas att Sunnanå ska få pisk av Hammarbys damer. Två tjejer/systrar från Luleå gör sin debut i Bajenklacken och föräras varsin halsduk av Annelie från Hammarby Damfotboll. Banderoller sätts upp och det viftas förväntansfullt med flaggorna. När lagen kommer ut sätter klacken igång, det sjungs av bara f-n. Tänk om tjejerna skulle få ett sådant stöd på Kanalplan, då skulle de troligtvis husera ett gäng platser högre upp i tabellen!

Sunnanå tar ledningen ganska fort då Bajenförsvaret på ett rätt klantigt vis "glömmer bort" en anfallare som enkelt kan lägga in bollen bakom Minna Meriluoto i Bajens mål. Bajen försöker matchen igenom att lägga in bollar bakom Sunnanåförsvaret men det regnhala gräset få bollarna att glida iväg alldeles för långt och snabbt. Efter pausen kastar vi konfetti som en lat/dum vaktmästare tror att vi ska sopa upp efter oss. Det är väl bättre då att han och andra lokala förmågor lär sig vad support handlar om? Sunnanå har ett obefintligt publikstöd trots att publiksiffran är 501 personer. Andra halvlek ser ut som första och det är ingen höjdarfotboll som presteras. När slutsignalen går fortsätter vi att sjunga och de ledsna spelarna kommer fram och tackar oss.

kortegen_ljusvattnet_250x.jpg
Kortegen.

Efter att vi tagit farväl från våra kollegor från norr på Max (Max och Frasses dominerar norrland, skönt att inte se le donks bågar) åker vi hela natten hem till Söder.

Vi är mycket imponerade av stödet som norrlandsbajarna ger laget, det känns som om allt de gör är en enda stor hyllning till klubbmärket. Fler av oss borde åka och hälsa på våra bröder/systrar i norr för att få en välbehövlig injektion i supporterskap. Själv är jag mycket glad och upprymd över resan och känner mig full av energi inför hösten.  En sak är klar - vi Bamsingar måste ut och resa mycket mer, göra nya bekantskaper och återupptäcka supportens helande kraft. Jag tror att Hellvis, Kenta och Mattias mer än gärna besöker norrland igen.

Läs mer:
Hammarby KIV
Hammarby Damfotboll

Bilder:
http://www.bamsingarna.se/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Sunnana-Bajen_juli-09


Ett stort tack till Hammarby KIV
Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024