Ett hjärta - En förening
söndag, december 03, 2023

Vadå skrällseger?

Aik 090401
Johanna Andersson jublar efter 1-0-målet.

I flera artiklar på nätet kan man se att Hammarby Damfotbolls vinst mot Aik var något av en skräll. För oss som såg träningsmatchen borta mot gnaget på Skytteholm för en tid sedan var det helt väntat med derbysegern i seriepremiären. Klacken bestående av Bamsingarna, BHC, BajenSchamanerna och Bajen Assholes fick i aprilkylan se ett helt överlägset Hammarby vinna med 2-0 på Kanalplan.
Att Aik skulle ha något med sm-guldet i årets damallsvenska har jag svårt att tro efter den mycket mediokra insats laget gjorde. Bajens backlinje var stabil och följsam. Den offensiva "gladfotboll" hemmalaget visade upp, framförallt i första halvlek, är något som flertalet lag kan få problem med om.
Nya förvärvet Johanna Andersson gjorde 1-0 efter ca 35 minuters spel. Dessförinnan hade Kicki Bengtsson bränt en straff. I matchens slutskede satte Lisa Björkvik tvåan och trepoängaren var ett faktum.

Aik 090401 Klacken
Den stora klacken...

Publiksiffran 1346 åskådare är inte mycket att hänga i julgranen med tanke på derby och seriepremiär. Nykomlingen Piteå hade över 2200 personer i publiken då de vann mot Kristianstad med 3-0.

Bilder finns i bildarkivet: LÄNK

Text: SveTyr Foto: Photo72.se

Länkar:
Hammarby Damfotboll: Flygande start i premiärderby
AB: Nyförvärv ordnade derbyseger åt Hammarby
DN: Hammarby skrällde i premiärderbyt
fotbollskanalen.se: Skrällseger för Hammarby mot AIK
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]