Ett hjärta - En förening
onsdag, juli 24, 2024

Inför Almtuna - Hammarby

Viktiga poäng står på spel på onsdagskvällen när Bajen besöker Grännbyhallen för att möta Almtuna. Motståndet ligger på en viktig sjunde plats i tabellen och kommer säkerligen att ligga i för att behålla denna. Samtidigt kämpar vi för vår existens i Allsvenskan (om du som läsare inte vet detta vid det här laget måste du ha befunnit dig på Jupiters baksida det sista året) och behöver varenda litet poäng som finns att spela om. Visserligen ligger vi tre poäng småländska Nybro och har en match mindre spelad men Hammarbys avslutande tio matcher innehåller inget vidare "lätt" motstånd, snarare tvärtom.
Onsdag 2007-01-24 19.00 Grännbyhallen, Uppsala

I föregående match mot Västerås spelade Bajen mycket disciplinerat, lade pucken till icing vid behov (ganska ofta i tredje perioden) och spelade i övrigt så kallad "grishockey". Man vann helt rättvist mot ett konfunderat Västerås med 4-2. För att kunna rubba hemmastarka Almtuna är man nog tvungna att använda samma recept igen. Lagmoralen och motivationen tycks vara på topp just nu och flera spelare har ryckt upp sig åtskilligt de senaste två matcherna.

Almtuna har tre torskar på lika många matcher och måste börja vinna igen för att kunna ta sig till play off. Det är bara att hoppas på att den negativa trenden håller i sig och att de inte tar sig ur svackan i just mötet mot Hammarby. Huruvida härföraren och gamle NHL-backen Marcus Ragnarsson är tillbaka från sin ansiktsskada ännu vet undertecknad ej i dagsläget.

De två tidigare mötena denna säsongen har slutat med stora siffror. Hemma vann Bajen med 7-1 och borta blev det pisk med klara 7-0. Jämnare kommer det säkerligen att bli denna gång och jag tippar seger för Hammarby med 5-2. För övrigt hoppas jag att många Bajare sluter upp i Uppsala och att den vid förra mötet så lama hemmapubliken kan visa att de lever.

Sverre Furberg
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024