Ett hjärta - En förening
torsdag, juli 18, 2024

Gärna seger mot Järna

Bajen Fans Hockey - Järna SK
Söndag, 2009-02-01 kl 17.30
Zinkensdamms IP


När nu Bajen Fans Hockey går in i den sista fjärdedelen av serien må det vara rimligt med en genomgång av förutsättningarna inför den hägrande serieavslutningen den 20 februari på Hovet. En smula torr nördstatus på denna artikel alltså...
Matchen
Den mycket minnesvärda drabbningen i Axa Sports Center, där Järna förlade sin hemmamatch, den 29 november förra året, avgick BFIF med segern, 5-2, inför horder av Bajare som invaderat Södertälje. Efter första perioden stod det 1-1 och det stod faktiskt 2-2 fram till mitten av andra perioden innan Bajen kunde avgöra. Bruno Ohlzon bokfördes för två fullträffar, något han gärna får upprepa i returen.

Bajens laguppställning har tunnats ut en smula på grund av de skador som drabbat laget, bl.a. benbrott på #13 som nu har skrivit på Bajen Fans Hockeys hemsida om saken. Senast mot Tullinge var det Per Artursson som gick sönder som själv inte för så länge sedan kom in i laget som förstärkning. Därför ser vi förhoppningsvis en nygammal Bajenlirare på isen under söndagseftermiddagen, nämligen Johan Hagman, med två säsonger i Hammarby Hockey i det förflutna, som ett välkommet nytillskott i truppen.


Serien

Bajen har nu lirat 12 av de 16 seriematcherna och slutet kan skönjas. Vilka resultat behövs då för att vinna serien med den serietabell som i dagsläget råder? Det enkla svaret är segrar och återigen segrar men för att gå igenom det mer i detalj så börjar vi med de aktuella motståndarnas förutsättningar:

Järna SK har 14 poäng och har 4 matcher kvar och kan maximalt då få ihop 22 poäng (vilket skulle kräva seger mot BFIF, hemska tanke). De motståndare de för övrigt har kvar är Grantorp och Brinken på bortaplan och Norsborg hemma. I och med att Bajen i dagsläget redan har 22 poäng och en väldigt mycket bättre målskillnad tror jag att vi kan räkna bort dem ur striden om förstaplatsen.

Brinke ns IF ligger på en fjärdeplats i tabellen med 14 poäng och har 5 matcher, d.v.s. 10 poäng kvar att spela om vilket skulle kunna ge dem maximala 24 poäng. Förutom hemmaplan mot Järna som redan har nämnts så skall Bajen möta dem i nästa omgång, den 8 februari, i returmötet på Zinken. Brinken är ju det enda lag som slagit BFIF hittills och revansch finns att utkräva. Övriga motståndare är Flempan och så jumbon Örby som man skall möta både hemma och borta (en hängmatch).

Tabelltvåan Tullinge TP 2 som igår slog Norsborg på bortaplan med 8-1 och därigenom har hela 21 poäng har dessbättre bara två matcher kvar att spela, Camelen hemma och Grantorp på bortais. Risken är stor att de tar två segrar och de hamnar då på 25 poäng.

Bajen, som förutom Järna och Brinken har Örby borta och Flemingsberg hemma på Hovet kvar att möta behöver alltså ta minst 3 poäng på dessa fyra matcher för att komma upp i de 25 poäng som Tullinge troligtvis kommer att ha krigat till sig när den feta damen sjungit klart. Med de i dagsläget 49 plusmålen för Bajen lagen emellan och två inbördes segrar så bör Bajen vara klara seriesegrare med en vinst och en oavgjord. Givetvis räknar jag med 4 segrar
för de grönvita för att inte göra det alltför spännande i slutändan, men det är en match i taget som gäller och då vore det högst önskvärt med en seger mot Järna på Zinken.

Övrigt
Bajen har nu gjort 98 seriemål och det hundrade kommer kanske under söndagseftermiddagen - värt att hylla den hundrade målskytten eller?

Bajen äger -serieseger?
SveTyr

Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024