Ett hjärta - En förening
söndag, juli 21, 2024

En kväll att minnas

stickor_no5_cut.jpg
På Hovet fick 6.465 åskådare se Bajen spela ut Malmö fullständigt under 60 minuter denna onsdagskväll. Nu överdrev jag lite kanske, det var inte fullt så många åskådare och Bajen spelade kanske inte ut Malmö men det var onsdagskväll och speltiden var 60 minuter. Men vem bryr sig, i dessa dagar är jag inte ensam om att tycka att vårt lag förtjänar all  heder för att de överhuvudtaget åker ut på isen. Kan man annat än älska alla spelare i Hammarby Hockey av säsong 07/08? De har genomlidit så gott som allt som tänkas kan, ständigt blivit lurade på konfekten men ändå är de där för att skänka oss störda supportrar en smula balsam för själ och hjärta. Respekt!
Samtidigt finns på läktaren en samling av de mest hardcore individer moder jord har kunnat uppbringa och som tycker att Bajen ska ha en hockeysektion. De sjunger och hyllar iskrigarna under hela matchen fastän laget ligger hopplöst sist i tabellen. Vilken annan förening inom svensk hockey kan visa upp något sådant? Respekt!

Under matchen går TopDog runt och kränger lotter och samlar in pengar till laget så att spelarna åtminstone ska kunna köpa en falukorv och några rullar tejp. Tack vare den förståelse och givmildhet som finns bland den lilla publik som tagit sig till VÅR arena lyckas TopDog i sitt uppsåt! Respekt!

Uppsala-Robban som vinner 50/50-lotteriet skänker hela vinstsumman, ettusen kronor, till laget i den sanna Bajen-tradition som Joel/Henke startat. Respekt!

Under Sjöman-Öhmans vakande öga kränger Tommy, Turbo, MiseryKid, Jeppe med flera på sig de gula jackorna fast de innerst inne inget annat hellre vill än att ställa sig i klacken tillsammans med sina bröder och systrar. Respekt!

Hjältarna är många denna kväll och det är i sanning en kväll att minnas. Jag har säkert missat en hel drös och ber om ursäkt för det.

Efter matchen hyllar laget och fansen varandra, tårar ses i ögonvrån och i den stunden glöms för ett ögonblick alla de bekymmer vi har gemensamt, i det ögonblicket finns bara den urkraft som håller oss samman: Hammarby IF Ishockeyförening. Har man upplevt denna stund av gemensam lycka, måste man inte då göra allt för att rädda vår klubb? Jag anser det, inte bara för egen egoisms skull utan för de framtida generationer som skall ut på Zinkens is för att ta sina första vingligt stapplande skär med klubba i hand när vi sedan länge vilar tryggt en bit under markytan.

Matchresultatet då? Jo, Bajen vann såklart i tre raka set (6-3, 6-1, 6-3).
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024