Ett hjärta - En förening
söndag, juli 21, 2024

Bitarna faller på plats

vallentuna_away_2017_12_10.png

Vilken skön söndag vi hade igår. Vi åkte ut till ”storstaden” Vallentuna och fick se vårt Bajen krossa hemmalaget och med det deras drömmar att kunna passera oss i tabellen.

Att ta Roslagsbanan ut dit SL med nöd och näppe når och mötas av meddelandet på fotot ovan bekräftade bara den bild av total avsaknad av identitet som råder i området. Med ett, som det ser ut, bakvänt frågetecken i signaturen fullbordas konstverket. I ishallen är Vallentunas supporterstöd i vanlig ordning noll och intet.

På isen sänker Hammarby Hockey hemmalaget redan i första perren genom att vinna den med 3-0. Intrycket av ett nytt kapitel i Bajens spelbok har lagts till förstärktes, precis som mot Sollentuna i onsdags var de våra snabbare, tyngre och mer hungriga i anfallszon.

Helhetsfokus på isen dominerar det grönvita spelet i den andra perioden som slutar mållös. Våra killar är ändå närmast att få pucken i kassen med bland annat två ramklangsträffar avlossade av Felix Lundqvist.

När gaspedalen åter stampas ned i början av tredje rinner det i väg till 5-0. Att Vallentuna sedan reducerar två gånger om känns mer som att våra spelarnas fokus redan lämnat ishallen än att hemmalaget spottat upp sig.

I väntan på tåget mot civilisationen noterar vi att Vallentuna redan före klockan sju har slagit på nattlampan, inte ens pressbyrån är öppen. Ute ses bara ett litet fordon med traktorskylt som passerar oss upprepade gånger, ute på ”raggarrundan”. Det är en normal söndagskväll i bonnhyttemohult med andra ord.

Segern innebär att vi nu har fyra poäng med oss in i fortsättningsserien som börjar i trettonhelgen. Nu skall grundserien avslutas med hemmamötet mot redan klara seriesegrarna (grattis) Huddinge men det är absolut ingen betydelselös match som spelas på onsdag. Det finns faktiskt chans att avancera ytterligare i tabellen om vi tar poäng och Nacka torskar hemma mot Valbo. Visserligen är oddsen höga för att detta skall inträffa men större under har inträffat. Så vår uppgift som supportrar är att infinna oss i SDC-hallen och ge allt vårt stöd till våra pånyttfödda iskrigare!

Mina damer och herrar, bitarna håller på att falla på plats i vårt hockeypussel. Tränare Tommy Latva & Co styr spelet i en vägvinnande riktning och vår supportermission står klarare än någonsin förut. Vi skall ut till skogsgläntorna för att förkunna vår Bajenkultur. Märk väl att jag inte kallar våra motståndare och dess supportrar för okunniga imbeciller med en genpool som i huvudsak innebär att de råmar en gång för ja och två gånger för nej. Det behövs inte.

Det är vi som är Hammarby!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024