Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Förlusten som ingen såg

Hudikhemma.jpg

Bilden ovan: Johannes Yucel på väg in efter att han avtjänat en utvisning

Jag kan förstå. Jag förstår er alla. Absolut. Jag har verkligen ingenting emot er. Jag stödjer er helt i ert beslut. 
Vad pratar han om nu tänker ni?! 

Jag pratar självklart om att det var endast 144 personer som kunde masa sig till ishallen i dag. 
Men vi tar det från början så ingen missförstår mig. 

Året är 2008. Runt mars/april nånstans. Det går inte längre. Föreningen står i brand, ekonomin ligger i ruiner. Ja ni kan allt det där. Förlust år på förlust år och tillslut spricker bubblan. 
Ingen kan rädda Hammarby Hockey längre. Ingen kan rädda föreningen som vunnit åtta sm-guld och var med och startade den svenska hockey ligan. Ingen kan rädda föreningen som spelade den första matchen någonsin i ett svenskt mästerskap. Ingen kunde rädda föreningen som fostrat så många spelare som sedan självklart flög iväg direkt till Djurgården. Men ingen brydde sig, ingen. Ingen förutom några hjältar som vägrade ge sig. Ingen förutom några som faktiskt gjorde slag i saken som gnaget och djurgården hånade oss om - Hammarby finns inte längre. 

Det är längesen nu. Snart 10 år sen. Men vi är snart där igen. Vi är i alla fall på samma nivå som att ingen bryr sig. Det råder väl ingen hemlighet om att ekonomin i Hammarby är kass. Till att börja med så heter vi Hammarby, bara det är lagt med problem ekonomiskt. Sen att det endast kommer 144 personer på en seriematch i Sveriges tredje bästa liga i ett land som är bäst i världen på denna sport. Visst, det är inga bättre siffor i nån annan klubb i den östra serien. Men vi är Bajen förihelvete. Det finns flera hundra tusen människor i Sverige som bryr sig om Hammarby. Det finns flera hundra som är medlemmar i Bamsingarna, ett par hundra till är medlemmar i Hammarby Hockey och för att inte tala om de nästan 10.000 personerna som följer Hammarby Hockey på Facebook. Men ändå ska det vara så svårt att locka 500 personer till en ishockeymatch i en lada i Skärholmen. 

Men den stora frågan jag fortfarande ställer mig är, var är ni som var med förr? Alla er 100-tals personer som varit så intresserade och engagerade förr. Hammarby blöder, men ingen bryr sig. 
Ja jag kan hålla med om att jag låter hårt. Men utan att veta allt förmycket så känner jag på mig att vi är med stora steg på väg mot det ödet som drabbade föreningen för 10 år sedan. Om inget görs nu. 
Men fortfarande finns chansen, fortfarande så finns hoppet. Fortfarande kan du, ja just du som läser detta, göra skillnad. 
Strunta i alla principer eller om det är människor du inte går i hop med eller liknande. Gör det för Hammarbys skull, för hela Hammarby. Hammarby är inte bara en sport. Hammarby har 17 olika föreningar och är en stor familj. 

Men ni vinner ju aldrig? 
Nej det är sant, det går väldigt trögt just nu. Men det kommer nog inte att vända sig att sig självt. Kommer ni i håg fotbollsmatchen mellan Ängelholm och Hammarby i Superettan 2011? Där Sebastian Bojassen avgjorde med matchens sista spark? Kommer ni i håg att där var vi millimetrar att åka ur Superettan? Just där, precis då, efter en medioker säsong så var Bajen Fans som flest medlemmar. 1,5 år senare så gjorde laget premiär på Nya Söderstadion inför 30.000 åskådare. 

Men du kan ju inte jämföra fotboll med ishockey! 
Nej det kan jag inte. Det vore egentligen helt fel. Fotbollen har ju 1 sm-guld, ishockeyn 8. Svenska landslaget har som sin största merit 1 silver. Tre kronor har 10 vm guld, 2 Os-guld, 19 vm-silver, 3 Os-silver, 4 Worldcup medaljer. 
Hammarby Fotboll har en spelare som spelat utländska ligor, Kennedy som var i Holland och i Spanien. Hammarby Hockey har över 20 spelare som spelar/har spelat NHL. Så nej. Vi kan inte jämföra fotboll med hockey. 
Å nej, jag vill inte på nåt sätt säga att alla som går på fotboll ska gå på hockey, eller smutskasta nån eller några. 

Så varför ska jag gå på hockey? 
För att det är kul. För att spelarna brinner för klubbmärket och supportrarna. För att vi är en stor familj. 
Passa på nu att se nästa hemmamatch. Den spelas på onsdag den 6/12 mot Sollentuna. Alla som är medlemmar i Bamsingarna går in på fri entré. 


Nu till dagens match 
Finns egentligen inget att säga förutom att Hudiksvall var hungrigare, bättre, mer motiverade och mer skickliga. 

Vice Ordf. Victor Nyström delar ut dagens stångkorvar följande: 
Tre korvar till: #18 Linus Carlsson 
Två korvar till: #44 Magnus Kullerback 
En korv till: #92 Emil Jacobsson 

Det ger föjande tabell efter 18 omgångar: 
16 korvar: #29 Olle Wallberg
15 korvar: #28 Jeff Karlborg
11 korvar: #64 Christian Olsson
10 korvar: #93 Johannes Yucel 
8 korvar: #2 Felix Lundqvist
7 korvar: #8 Jesper Skogström, #61 Marcus Carlsson

6 korvar: #14 Jacob Lager, #18 Linus Carlsson
4 korvar: #7 August Lindberg, #58 Jesper Ruda, #9 Nestor Plarsmo, #16 Axel Åström, #44 Magnus Kullerback
3 korvar: #57 Sebastian Andersson, Klacken, #10 Anton Molnar 
2 korvar: #26 Benjamin Blomberg, #47 Jonathan Tärnblom, #19 Eric Winbergh, #92 Emil Jakobsson
1 korv: #3 Joakim Arnmark, #6 Joel Thorén


Taggar: Inget

Om skribenten

Hence

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024