Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Lagmoral och hårt arbete räcker långt

logo5_.png

Hammarby Hockeys A-lag har inte den mest exklusiva trupp att ställa på isen och de har inte det skönaste spelet vi sett men de är ett gäng killar med riktiga krigarhjärtan. Inför kanske höstens viktigaste match, hemma mot ”Vilda Väsby” på lördag tar de med sig den stenhårda arbetsinsatsen från Nackamatchen häromsistens då de våra ökade trycket successivt och på så sätt gjorde motståndarna så obekväma med situationen att de efter tre perioder och i mångt kämpat i uppförsbacke matchen igenom kunde åka av isen med tre storsköna poäng.

Grek Krigare
En dramatisk treaktare av antika proportioner väntar oss så på lördag. Blir det en Sofoklestragedi eller ett hjälteepos värdigt att berätta vid lägerelden av en nutida Homeros?

Grek Masker

De nödvändiga ingredienserna finns där:
- de hårt arbetande och kulturellt framstående invånarna i statsstaten Hammarby.
- de invaderande perserna i form av ärkemotståndarna Väsby.
- den prekära situationen mitt emellan storhet och nederlag (9 poäng till en AllEttan-plats och 6 poäng ned till tabellens sistaplats).
- variablerna Zeus, som kommer ner från Olympen iklädd Fredrik Stenerfelts randiga kostym och som för skojs skull låter pipan ljuda till fördel för än den ena armén, än den andra samt Apollon, gudomen som styr puckarna stolpe in eller stolpe ut.
- teatern där vi från läktaren kan åse bataljen på isen som dagen till ära lånar scenerier från Marathon, Thermophyle eller varför inte Salamis? Slagfältet består ju trots allt av vatten, i frusen form visserligen men ändock.

Vågar du missa höstens stora ”vinna eller försvinna”-teaterstycke?
Biljetterna kostar en hundring (50 kr för ungdom, studenter och pensionärer och gratis för barn t.o.m 11 år).

Första repliken fälls 16.00 i SDC-hallen på lördag, 25 november.

Må Väsbys aktörer falla ned från sina höga styltor iklädda sina sorgsna masker!
Låt grönvit lagmoral och hårt arbete segra och vinna publikens hjärta!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024