torsdag, mars 28, 2024

€Mackan€ tremålsskytt i seger mot Nacka

Genom repigt plexi. Foto: Henric Wauge.

Hammarby Hockey tog tredje raka segern när Nacka HK besegrades under söndagseftermiddagen. Med en stabil Olle Wallberg i kassen kunde inte hemmalaget hota Bajen samtidigt som vår förstalina i högform betvingade motståndarna.
I första perioden, som jag missade det mesta av, tog Bajen ledningen i numerärt överläge med Erik Linbro som målskytt, framspelad av Benjamin Blomberg och Niklas Ala-Juoni.

I början av andra perren klarar de våra av några sekunder i spel 3 mot 5. Spelet böljar lite fram och tillbaka men stundtals pressar Nacka på hårt mot Bajenkassen men Olle & svänggänget klarar skivan. Med mindre än minuten kvar gör Marcus Carlsson 0-2 assisterad av Anton Molnar och Blomberg. Målet kunde inte ha kommit mer lägligt för att demoralisera hemmalaget.

Tredje perioden är i Bajens ägo. De har mer fart, är mer fysiska och gör inte helt oväntat flest mål. Simon Nilsson gör 0-3 uppassad av Jonathan Tärnblom. Nacka reducerar visserligen men det är ingen fara på taket och med dryga sex minuter kvar gör Mackan Carlsson (Linbro och Felix Lundqvist) sitt andra för dagen.  Han passar även på att dra in en puck till med 1 sekund kvar med Linbro och broder Linus som framspelare och fastställer så resultatet till 1-5.

Ännu en härlig seger för Hammarby Hockey som gör vad som krävs och där hemmalaget kämpar i motvind. Mycket roligt att Marcus Carlsson får igång målskyttet ordentligt, som tillsammans med de övriga i förstafemman (Linus C, Linbro, Tärnblom och Lundqvist) skrapar ihop 4 mål och 5 poänggivande passningar. Robert Sterling-Berglund var tillbaka och skapade mycket med sin skridskoåkning. På forwardssidan var det annars tunt, Jesper Skogström, Joakim Ramsten och Jeff Karlborg saknades och Oliver Forsberg fick ta klivet upp i anfallet dagen till ära samtidigt som August Lindberg från J20-laget var extraforward.

I tabellen tar Hammarby klivet upp på femteplats på samma poäng som Väsby men med sämre målskillnad. Väsby besegrade för övrigt Haninge med 3-2 under söndagseftermiddagen. I mitt tycke har Bajen det bästa spelschemat i de kvarvarande omgångarna i jämförelse med Väsby och Haninge som är våra främsta kombattanter när det gäller AllEttanplatserna. Så slut upp och häng med i den fortsatta kampen!

Nästa match spelas mot Tumba hemma på söndag och är startskottet på några intensiva dagar där hemmamatchen mot jumbon Valbo spelas på onsdagen den 16 november och Haninge (sänkt inträde) borta lördagen därefter.

Stångkorvar
Skadade burväktaren och regerande Stångkorvsligevinnaren Sebastian Andersson delar ut
3 st till 61. Marcus Carlsson - Världens näst bästa Carlsson gör mål.
2 st till 29. Olle Wallberg - stabil (målvaktsnepotism på hög nivå? Skribentens anmärkning.)
1 st till vardera 13. Robert Sterling-Berglund - tillbaka på ett strålande spelhumör samt 47. Jonathan Tärnblom för fina tacklingar.