Ett hjärta - En förening
söndag, juli 21, 2024

Stångkorvar efter målkalas i Vegahallen

hh_logo_text-under.png
 
Det blev tvåsiffrigt när Hammarby Hockey tog sig an Tierps HK i Vegahallen. Vi tillresta fick se snygga Bajenmål samt ett Tierp som behöver reorganisera sig om inte de ska dyka rätt ner i tvåan efter fullbordad säsong.
Bajen hade inte skakat av sig resdammet ordentligt när matchen inleddes och tyckte sig då vara nödsakade att spela med sex utespelare, något som domartrion motsatte sig. I det påföljande numerära underläget gör Tierp 1-0 mot ett fortfarande nyvaket Bajen. Därefter spelar de våra upp sig allt mer och lär sig behärska den skrovliga isen som gör att pucken frekvent studsar upp. I powerplay kvitterar Carl Graf och sedan är det inget snack. Joakim Arnmark sätter tvåan, Mattias Wigley trean och Linus Carlsson gör 1-4 med 28 sekunder kvar av den första perioden.
 
I andra perioden ångar Hammarby på och Anton Molnar, Benjamin Blomberg, Linus Carlsson samt Wigley målar innan Tierp reducerar och det står 2-8 på tavlan när lagen går till pausvila igen.
 
Tierp inleder den tredje perioden med att återigen reducera och Bajen ser ut att ha slagit av på fokuset. Ändå fixar Blomberg sitt andra mål efter knappa sex minuter och då passar Benny Rönnelöw på att ta en timeout för att se till att laget avslutar matchen på ett snyggt sätt. Graf får avsluta söndagseftermiddagens målskytte när han fastställer resultatet till 3-10.
 
Hammarby gör, efter de tveksamma första minuterna, sitt jobb och vinner komfortabelt. Att lagspelet framåt får stå tillbaka under stundom till förmån för soloräder har med motståndet att göra för Tierp gör inget gott intryck vilket är ganska förståeligt, det måste vara deprimerande att inte kunna bjuda upp ordentligt och de skall ha en eloge för att de åtminstone försöker.
Bajens 1-3-mål är rent ryskt vid verkställandet då pucken går rakt i sidled från Graf till Blomberg vidare till Wigley som säkert drar in pucken i mål. Just den linan, där alla blev dubbla målskyttar, tillsammans med backarna Arnmark och Åström var matchens mest produktiva med sju mål och en massa assist. Linus Carlsson fick manöverutrymme och blev även han tvåmålsskytt.
 
Målskörden mot Tierp innebär att Hammarby nu har en positiv målskillnad (+1), något de inte haft sedan premiären mot Sollentuna. Segern samt det faktum att Haninge samt Huddinge torskade innebär att Bajen just nu bara har två poäng upp till en femteplats samt fem poäng till en Allettanplats. Så jävla bra! Vilken upplösning som väntar oss!
 
Av de 126 personer som tagit sig till isladan var en stor del tillresta Bajare som höll låda igenom matchen med tonvikt på första perioden då matchen ännu inte var helt avgjord. Grymt kul att vi Bamsingar drog iväg från Gullmars med minibussar för att stötta laget. Tack alla!
Bamsingarna sände webbradio med Victor och presidenten vid mikrofonerna. Den som väntar på att få lyssna på sändningen i efterhand får ge sig till tåls till slutet av veckan.
 
Stångkorvar
Tess delar ut och motiverar
3 st till 16. Axel Åström - stabil back som besitter SHL-klass i spelskicklighet. Tuffar han till sig lite är han där.
2 st till 3. Joakim Arnmark - har vuxit rejält som spelare, skicklig och använder sitt temperament i rätt lägen numera.
Dessa två ovan får korvarna för att de bidrar till att forwards får härja fritt.
1 st till 2. Felix Lundqvist - visar energi och ser till att det tacklas och gruffas även i division 1.
Tessan delar även ut två bonuskorvar till 12. Linus Carlsson och 26. Benjamin Blomberg - båda besitter skicklighet i passningar och i handleder. Bra energi och fart i åkningen.
En extra korv delar stångkorvsredaktionen ut till 57. Sebbe Andersson - assistpoäng från burväktare belönas alltid! Även 93. Oliver Hofbauer tilldelas en extra för sitt enastående slit och förmåga att återerövra puck.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287.0
 
Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Bajen vann utan att glänsa
Hockeysverige.se: Bajen mot Allettan
 
Nu följer riktigt spännande vecka.
På onsdag är det hemmamatch mot seriefyran Huddinge och jäklar i min lilla låda vad det vore kul med seger där, något som inte alls är någon utopitanke.
Det är för första gången under säsongen lite större intresse inför en hemmamatch och på Facebook finns ett evenemang - €Nu Fyller Vi Fucking LW Hallen€ inför onsdagen, är du facebookare och kommer till matchen så gå genast in och klicka i att du kommer samt dela evenemanget!

Bamsingarna står som matchvärdar på Huddingematchen och vi behöver bli fler som drar på sig guljackan! Läs mer här: http://bamsingarna.se/news.php?extend.1319
 
På söndag spelar Bajen borta mot Hudiksvall och vi satsar på att resa iväg med minst en minibuss. Kostnaden kommer att bli ca 300 kr per skalle vid fullsatt buss. Avgångstiden är inte bestämd riktigt ännu men runt 11-tiden bör vi komma iväg senast. Anmäl dig till resan via mejl till MEJL.
 
Så kom igen!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024