Ett hjärta - En förening
söndag, oktober 01, 2023

Tröttkört Bajen fixade seger mot Wings

hh-wings_2015-11-08_t-andersson_4-2_500x_bt.png
Jubel efter Tobias Anderssons 4-2-balja. Foto: Benjamin Thorén.
 
Efter att ha ryckt ifrån i mittperioden under söndagskvällens hemmamatch mot Wings HC Arlanda så var det många tunga ben i Hammarby Hockey under den sista tjugominutaren och fokus sattes på att hålla undan vilket lyckades.
hh-wings_2015-11-08_blomberg_m_flankerande_toser_250x_cr.png
Benjamin Blomberg utsågs till matchens lirare i Bajen,
här flankerad av prissutdelarna Frida och Linnea.
Foto: Carina Robertsson.
 
Efter dryga tre minuter tar sig Benkamin Blomberg fram och fixar 1-0 men ledningen står sig inte länge då Wings i numerärt överläge ett par minuter senare kvitterar i ett otypiskt powerplay-mål, det ser mer ut som en kontring. 7.47 in i perioden tar så Wings ledningen efter en snabb spelomställning och en spelare kan gå mellan våra backar och finta bort Sebastian Andersson i hemmakassen. I det fortsatta spelet har Hammarby mer tyngd i sina anfall medan Wings spelare har ordentlig fart under skridskorna och skapar på så sätt sina lägen. Med knappa fem minuter kvar forecheckar Mattias Wigley, snappar åt sig en puck och kvitterar med en snygg backhand vilket kändes riktigt bra då det hade varit tungt att gå till periodvila i underläge.
 
I mittperioden första 16 minuter har Bajen svårt att få till det, bland annat spelar man i numerärt överläge där man knappt tar sig in i zon och Wings fortsätter med snabba skridskoskär och  Sebastian Andersson får göra fina räddningar. 16.23 drar gästerna på sig två utvisningar för en slashing och snack och med två man mer på banan spelar Blomberg och Marcus Carlsson pucken emellan sig ett par gånger innan Marcus stänker in 3-2-pucken. Målet ger vind i seglet och med mindre än minuten kvar trycker de våra på och pucken åker ut till Tobias Andersson som säkert gör 4-2.
 
Tredje perioden blir en pärs eftersom Wings fortsätter med oförminskad energi och våra gubbs ser trötta ut och sångraden €Vårat gäng är tungt som bly€ ekar i skallen. Det mesta spelet tilldrar sig i Bajens zon, det blir ofta mer tilltrasslat än önskat då vi har svårt att få pucken ur zon samtidigt som vi inte lyckas få kontroll på spelet under mer än ett fåtal sekunder. Mycket bra spel av Sebastian Andersson bäddar för att vi ska hålla undan till en skön trepoängare, revansch mot Arlanda och en plats bättre position i tabellen där vi nu ligger sjua på samma poäng som Åkers.
 
Tyvärr måste jag medge att Wings snabba spelare imponerar med just farten, tack och lov väger de lite för lätt när de trycker på i anfallszon. I Bajen var Fredrik Emsjö tillbaka med mycket vilja men det behövs troligtvis en eller ett par matcher till innan matchformen visar sig.
 
Dömde gjorde Lennart Meandzija men det är linjemännen Simon Karlsell och Christoffer Claar insatser jag vill kommentera, oftast var de helt ur synk med spelet med oförklarliga och sena  offsideavblåsningar. Minusbetyg till dessa herrar.
 
Publik: 151 personer, stort tack till alla som kom. Nu har Hammarby Hockey tagit 16 poäng av 21 möjliga i LW Hallen. Jag framhärdar, vill man se Bajensegrar tar man sig till LW Hallen! Nästa hemmamatch spelas på söndag mot Väsby som vi också har revansch att utkräva av.
 
hh-wings_2015-11-08_wigley_500x_bt.png
Formstarke Mattias Wigley kämpar. Foto: Benjamin Thorén.
 
Stångkorvsligan
Matchen till ära delar jag ut korv själv och bland alla fina insatser väljer jag ut följande spelare att premiera:
3 st till 11. Mattias Wigley - bra form, sliter över hela banan förtjänstfullt och målskytt i andra matchen på raken.
2 st till 31. Sebastian Andersson - som alltid stabil och agerandet är kul att se på.
1 st till vardera till backparet 3. Joakim Arnmark och 16. Axel Åström - hyfsade bakåt (inne på Wings 1-2-mål) men framför allt riktigt aktiva och  rörliga i offensiven med fina puckar in på mål för styrningar och returer.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287
 
Webbradio
Victor och Turbo sände och deras ljuvliga stämmor finns att efterhandslyssna på:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
För mer webbradiomaterial se Mediearkivet: http://bamsingarna.se/page.php?17
 
Bajen Hockey TV: Higlights
Wings HC: Senaste matchen
 
Nu får laget några dagar att återhämta sig och finslipa taktiken innan det på fredag blir färd till Gotland och match mot Visby/Roma. Med lite lagom grisande samt snabba omställningar torde de våra ha en bra chans att få med sig poäng tillbaka till fastlandet ifrån svårspelade Visby Ishall. Förhoppningsvis får vi som inte kan ta oss över till ön fina rapporter av supporten på plats. 
 
Vi krigar vidare på alla plan! Forza!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2023