Ett hjärta - En förening
söndag, oktober 01, 2023

Stångkorv och radiofiler efter förlusten mot Väsby

hh_logo_text-under.png

Det bjöds inte på mycket av njutbar hockey under onsdagskvällen i Vilundaparkens Ishall. Hammarby kämpade matchen igenom i uppförsbacke, det tycktes att de inte var med rent själsligt i denna match samtidigt som de fortfarande såg trötta ut efter söndagens match.

Mycket av snacket bland tillresta Bajare i isladan handlade föga förvånansvärt om Fredrik Emsjös 30 matcher långa avstängning.
Om matchen som helhet låter jag officiella hemsidans matchrapport, skriven av radiobabblare Victor Nyström, allena råda. Se länk nedan.

Jag är en smula orolig över att vi nu i två matcher på raken endast har haft 15 utespelare tillgängliga. Om detta fortsätter har vi snart bara utslitna killar istället för vältränade spelare. De är ingen resurs att förbruka, de är hockeyspelare. Givetvis, killarna som står på skadelistan måste få läka färdigt innan de kastas ut i hetluften igen. Truppen måste då på något sätt utökas, även Emsjö behöver en ersättare under avstängningstiden. Naturligtvis är Hammarby Hockey medvetna om detta och letar säkert med ljus och lykta efter spelare att utöka truppen med. Det här är ingen kritik gentemot föreningen från min sida, det är i stort sett omöjligt att i förväg veta hur mycket skador som skall uppkomma samtidigt som en större trupp betyder större kostnader även om inga löner utbetalas. Jag hoppas bara att vi snart skall ha fyra hela femmor i spel.

Emsjö, ja. Personligen tycker jag att 30 matcher är en absurt lång avstängning. Givetvis är domaren en okränkbar funktion på isen, inget snack om saken. Men beslutet som disciplinnämnden i Region Öst är bortom all rim och reson.
För det första är det inte ens säkert att Fredrik är skyldig till förseelsen €bortom allt rimligt tvivel€, det kan bara vara fråga om en krock mellan honom och domare Fluch. Att ett €roligt klipp€ från Hanssons Hörna skall stå som enda bevis känns tveksamt. Händelsen renderade varken i en utvisning eller anmälan i matchrapporten utan filmsekvensen är det enda som föranlett anmälan såvitt jag förstår.
För det andra anser jag att längden på avstängningen är för lång och står inte i rimlig proportion mot andra förseelser som disciplinnämnden har att bedöma. För mig känns det mer som att själva hanteringen av disciplinärenden är felaktig, genom att avstänga spelare före beslut målar man in sig i ett hörn där den €anklagade€ redan på förhand är dömd. För att verkligen försvara att man tagit beslutet att avstänga Emsjö under utredningen låter man så bilan falla och utdömer ett orimligt tungt straff.
Jag hoppas innerligt att Hammarby Hockey överklagar domen och nämnden tar sitt förnuft tillfånga och frikänner eller åtminstone sänker avstängningstiden.
Free Fredrik Emsjöö!

Webbradio
Först och främst ett tack till Väsby för att vi fick sända igår från Vilunda.
Turbo och Victor ledsagade lystna webbradioföljare igenom gårdagens match och filerna finns att ladda hem:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
För mer lyssningsbart se: http://bamsingarna.se/page.php?17

Stånkorvar
Familjen Jönsson var utdelare för dagen och deras bedömning lyder så här:
€Vi tycker att det var en sådan usel prestation i går. Har förståelse för att Emsjös situation rör upp känslor i omklädningsrummet men då divison 1 räknas som elithockey måste man ändock försöka vara professionell och lämna kvar sådant skit utanför isen. Därför är endast Siirala värd en stångkorv då han stod för många bra räddningar trots fem insläppta mål. Vi vill även berömma Lennart för en bra domarinsats.€
Undertecknad delar ändock ut en extra korv till 16. Axel Åström som nu inne på sin andra säsong i Bajen gjorde sitt första mål för klubben. Dessutom var Axel en av de mer €heta€ spelarna under matchen.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287.0

Publik: 351 personer.  

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Tröttkört Bajen föll i Väsby
Väsby IK: Väsby - Hammarby Hockey 5 - 2 2015-10-07
Hammarby Hockey: Emsjö stängs av i 30 matcher
HockeyEttan: Stängs av i 30 matcher
Aftonbladet: Extrema straffet - efter pååkningen

Nu väntar Huddinge borta på söndag kl 15.00 i Björkängshallen, en mycket svår uppgift för Bajen.
Men redan nu vill jag att ni bokar in onsdag kväll i LW Hallen då Hammarby tar emot tabelljumbon Tierp. Det är dags att stötta våra krigare med skönsång från läktaren!

Framåt!!!!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2023