Ett hjärta - En förening
onsdag, oktober 04, 2023

Efter Wingsmatchen - Stångkorvar mm

hh_logo_text-under.png

Hammarby förlorade onsdagens bortamatch mot Wings. De våra var det bättre laget i matchens första halva och ledde rättvist med 2-0. I mitten av den andra perioden drällde vi på offensiv blå och hemmalaget gavs möjligheten att reducera trots att de hade en gubbe på botbänken. Därefter tappade vi spelet, och vips var det 3-2 till Wings. I sista perioden blev det något bättre, men skärpan saknades och Wings kunde till slut vinna med 5-3. För jag vet inte vilken gång i ordningen ser vi ut att ha grepp om matchen, men tappar ledningen och förlorar i den oerhört fula isladan som blivit något av en mardrömsarena för Bajen.
Och så lite gnäll: Hammarby fick klara sig utan Fredrik Emsjö, som strax före nedsläpp fick veta att han stängts av efter att ha kolliderat med domaren i förra matchen. Avsiktligt? Döm själva (3.10 in i klippet)  https://www.youtube.com/watch?v=qdscw2a-wJg

Att det går att bli avstängd i efterhand för att någon på förbundet sett ett videoklipp känns mycket märkligt, med tanke på att det inte spelas in rörliga bilder från alla matcher i serien. Det är ju en omöjlighet att bedöma alla situationer för en disciplinnämnd om de inte kan se alla situationer.
Så länge det inte finns regler som säger att alla matcher ska spelas in i sin helhet och levereras till förbundet för bedömning, så bör ingen bestraffning kunna delas ut baserat på en videogranskning - det är åtminstone undertecknads bestämda uppfattning.
Det är inte första gången det drabbar just Hammarby - häromåret blev Magnus Toftgård avstängd i 5 matcher för en tackling som bara gav två minuters utvisning från domaren...
 


Stångkorvar:
3 korvar till Sebastian Nykvist, som låg bakom mycket av Bajens offensiv. Han kommer bli mycket viktig för oss i vinter med sin fina skridskoåkning och teknik!
2 korvar till Benjamin Blomberg - återigen en bra insats av Blomberg, med både mål och assist.
1 korv till kapten Oliver Forsberg för årets hårdaste skott (som dessutom gick i nät), och sedvanligt hårt arbete.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8287.0

Domare Andreas Johansson var precis som Bajen - bra i första, men tappade sedan greppet. I jämförelse med de andra zebrorna vi stött på i Hockeyettan genom åren var han ändå hyfsad.
 
Av de 182 åskådarna var kanske ett 40-tal grönvita sympatisörer - guldstjärna till alla tappra som tog sig hela vägen ut till Märsta för att heja fram Hammarby Hockey!

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Tung förlust i Märsta
Wings HC Arlanda: GS, Wings-Hammarby 5-3 (0-1, 3-1, 2-1)

/victor
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2023