Ett hjärta - En förening
lördag, september 23, 2023

Säsongens första seger över Värmdö

hh_logo_text-under.png

Hammarby Hockey kom tillbaka starkt efter veckans hemmaförlust mot Åkers när de under söndagseftermiddagen besegrade Värmdö HC i Ekhallen i en match störd av många utvisningar. Carl Graf kom igång ordentligt och var inblandad i alla mål framåt då han ersatte frånvarande lagkaptenen Mattias Forsberg i första femman.
1:a perioden
Med en hög press i Värmdös zon som märkbart störde hemmalaget satte Bajen tonen men det är ändå Värmdö som tar ledningen då ett högt skott i sargen studsar ut och Tobias Andersson kan lägga in pucken vid Linus Lundins vänstra stolpe. Bajen fortsätter dock som man inlett matchen och dryga 13 minuter in i perioden får Linus Nelson fram pucken till Carl Graf som skjuter pucken på täckande back, får tillbaka returen som han drar in i mål. Baljan var Grafs första i Hammarbytröjan och får med sig pucken som ett minne. Inledningsperioden fortsätter med bra spel från de våra utan att det blir fler mål.

2:a perioden
Hammarby och Grafs andra mål för eftermiddagen kommer tidigt i mittperioden när Värmdö vilar en spelare i utvisningsbåset och Hampus Harlestam inväntar precis rätt läge för att slå passet fram till Calle som åkt fram på kassen och kan få klubban på pucken och Bajen tar ledningen. Lagen klarar av varsitt boxplay men då Hammarby får spela med två utespelare mer på banan skjuter Sebastian Johansson in pucken från blå framspelad av Sebastian Knösch och, just det, Carl Graf. Med 3-1-målet konstaterar vi att Sebban nu målat för andra matchen i rad. En stund senare är det Värmdös tur att spela fem mot tre och de våra, inte minst utmärkte Linus Lundin, får ligga i för att bibehålla tvåmålsledningen perioden ut.

3:e perioden
Med en stor övervikt av Hammarbyutvisningar under de sista 20 minuterna ökar pressen markant mot Linus Lundin och Värmdö har hela 20 skott på mål. Med ett utmärkt dödande av utvisningsminuterna klarar Hammarby av det trots att Värmdökeepern Richard Siirala lämnar kassen med dryga 2 minuter kvar. Vid slutsignalen utbryter lite oroligheter på isen men lagen klarar sig undan matchstraff.

Trots en 3-1-vinst känns det lite märkligt efter slutsignalen eftersom domare Marcus Christensens får en huvudroll på isen när plockar ut folk till höger och vänster, båda lagen drabbas men visst känns det som om Hammarby är det lag som åker på de mest märkliga straffen. Att det dessutom avblåses för två icingar, varav den ena var helt fel enligt nya hybridicingregeln med två Bajare på väg mot bara Siirala (domarna erkände sitt fel i detta fall och pucken släpptes i mittcirkeln) och den andra kändes högst tveksam då pucken först går i stolpen innan den fortsätter ned över icinglinjen.

Laget hade i vilket fall som helst mycket bättre fart än i onsdags och forecheckingen mot Värmdö är extremt rolig att se. Dessutom är vi bra samlade i egen zon och för det mesta spelar våra försvarare lugnt och förståndigt.

Segern innebär att Hammarby går passerar Tierp i tabellen och innehar nu fjärdeplatsen, fem poäng bakom nya serieledarna Åkers (Haninge åkte på sin först torsk i serien hemma mot jumbon Vallentuna!) och vi är i hög grad inblandade i striden om en playoff-plats.

Det var bra fart på Bajensupportrarna på läktaren, hur stor publiken var är svårt att säga men det var fler än den enda Värmdö har rapporterat in smile

Stångkorvar
Freddie och Peter Andersson delar ut
3 st till 31# Linus Lundin
2 st till 23# Carl Graf
1 st till 32# Oliver Forsberg
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8278

Webbradio
Lyssna till matchen i efterhand:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3

Inför tredje perioden drog vi i direktsändning vinnarna av vårt medlemslotteri där två familjepaket med Bajenkvällsbiljetter fanns i potten och vinnarna blev
Maarit Maliniemi och Gustaf Grönblad
Grattis!

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Bajen vann grinigt möte i Ekhallen
Sv Fans: Äntligen vinst mot Värmdö
Bajen Hockey TV: Värmdö - Hammarby 1-3 /Intervjuer efter match

Ny match väntar nästa söndag, den 25 januari kl 16.00, borta mot Vallentuna. Då tar vi 3 nya!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2023