Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Grymmingseger över Väsby

hh_logo_text-under.png

Efter att Hammarby Bandy besegrat Sirius på Zinken med fina 6-2 under lördagseftermiddagen tog Hammarby Hockey över den grönvita lördagen genom att på bästa sätt besegra gästande Väsby inför en 431 personer stor publik. En fin klack skapade stämning och sjöng fram de våra under bataljen i LW Hallen.
1:a perioden
Hammarby Hockey startar i ett ursinnigt tempo och Väsby tvingas att haka på. I det fysiska spelet är det Bajen som dominerar där Victor Mångs och Joakim Arnmark visar vägen med diverse fina tacklingar. Bra chanser åt bägge håll men ingen utdelning. Först att åka på en utvisning blir Bajen mitt i perioden och omgående blir det ett speluppehåll eftersom isen går sönder vid Bajens spelarbås. När spelet återupptas klarar de våra av det numerära underläget trots bra tryck från bortalaget. Spelkvaliteten sjunker ju längre perioden flyter på, vilket inte känns så konstigt efter första halvans turbospel. Perioden slutar 0-0.

2:a perioden
Väsby inleder i numerärt underläge men detta klaras av. Kort därefter får dock deras keeper Tom Tärnström kapitulera då Anton Molnar, som gör en jättematch, kommer fri och sätter 1-0. Tyvärr kvitterar bortalaget drygt två minuter senare i powerplay då Andreas Paulsson kan raka in en stolpretur efter ett styrt skott som vår Linus Lundin inte har en chans att ta. De våra ger inte på något sätt tappt utan gnuggar oförtrutet på och vi återtar ledningen då Hampus Harlestam skjuter en studsande puck som styrs in av Mattias Forsberg. Det blir ett nytt spelavbrott, denna gång är det plexiglaset vid sekretariatet som ger vika efter att exbajaren Henrik Karlsson blir ordentligt intryckt vid sargen av två av de våra. När spelet återupptas försöker Väsby men Hammarby stänger av bra i mittzon och vid egen blå där många puckar återtas. Bajen börjar se en smula trötta ut i periodens slutskede men det hindrar inte att det blir 3-1 med dryga minuten kvar. Nya Mattias Enroth, som inleder sin karriär i Bajen som back, tar burskydd och överlämnar pucken till Mångs som hittar Harlestam och Hampus som dundrar in pucken.

3:e perioden
I sista perioden blir det inget vidare skönspel. Väsby är illa tvungna att föra spelet för att ha någon chans att komma ifatt men det vill sig inte, mycket på grund av förståndigt spel av Hammarby. Med dryga två minuter kvar tar Väsby timeout och målvakten lämnar isen vilket straffar sig då en hårt kämpande Harlestam får fram pucken till en helt fri Leo Engman som fastställer slutresultatet till 4-1. Väsby är lite sura och slagsmål utbryter kort efter målet vilket resulterar i en massa utvisningsminuter i bägge lagen. Onödigt kan tyckas.

Ännu en seger för Bajen och visst har tränarduon Benny Rönnelöw och Arto Parkkali fått en riktigt bra start, riktigt kul för dem, spelarna och oss supportrar! Linus Lundin i vår kasse gör en riktigt bra match. Anton Molnar gör sin bästa match så här långt. Mattias Enroths debut är kanon. Våra backar känns överlag mycket säkrare på isen efter tränarbytet. Firma Harlestam/Forsberg/Nelson levererar i vanlig ordning. Ja, fan, efter en sådan här fin seger finns det inget att klaga på!

Med tre nya poäng i säkert förvar sätter vi press på på konkurrenterna inför seriens upplösning. Hur placeringarna 7-12 i HockeyEttan Östra skall fördelas blir jäkligt spännande att följa och givetvis hoppas jag att Bajen skall klättra några steg i tabellen inför vår-serien.
På onsdag blir det bortamatch mot Tierp som i fredags lite överraskande vann borta mot Visby/Roma med 7-3 och idag möter de Wings i egna ladan, Vegahallen. Vi skall ha en bra chans att ta poäng i Tierp och förhoppningsvis kan en liten klack ta sig dit för att föra fram de våra.

Riktigt kul med mycket folk i hallen och en synnerligen aktiv klack! Tack alla som kom!

Stångkorvar
Hammarby Hockeys kanslist och tillika Bamsingen Martin €Skåne€ Johansson delar ut
3 st till 19# Leo Engman - Väldigt aktiv, ägde banan och tog för sig.
2 st till 31# Linus Lundin - Lugn och trygg. Gör viktiga räddningar.
1 st till 4# Mattias Enroth - Bra debut, habil. Blir bra med honom i truppen.
Webbradion delar efter en så här fin viktoria ut extra korv till 22# Anton Molnar och 9# Hampus Harlestam för föredömligt slit.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8278

Webbradio
För er som vill lyssna på vår sändning i efterhand finns filerna i mp3-format att hämta:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden]

Stefan Ståhl hade premiär för sitt program i periodpauserna. Gäster var Sebastian Knösch, William Carlén och Kurt Pellas. Lyssna här:
[1:a periodpaus] [2:a periodpaus] .mp3

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Ny seger i LW-hallen
Hammarby Hockey Media: Hammarby Hockey - Väsby IK 4-1 (Intervjuer efter match)
Hanssons Hörna: Bajen inledde omg 20 med vinst
Väsby Hockey: Matchreferat
Hammarby Bandy: Klar vinst mot Sirius

Som sagt, nu väntar Tierp borta på onsdag och på fredag är det ny hemmamatch då den uppskjutna matchen mot Vallentuna spelas. Då skall LW Hallen återigen koka!

Tack alla för en härlig grönvit lördag!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024