Ett hjärta - En förening
söndag, december 03, 2023

Huddinge för bra

hh_logo_text-under.png

Det var Davids kamp mot Goliat under onsdagskvällens drabbning i Björkängshallen och jätten Huddinge var klassen bättre än Hammarby Hockey. Det positiva är att vårt spel blev bättre ju längre matchen led och tredje perioden var riktigt hyfsad. Emil Lindbom i kassen storspelade.
1:a perioden
Huddinge startade, som vanligt, i ett högt tempo och hade i stort sett äganderätt på pucken. Med fart under skridskorna och en bestämdhet som vi saknade dröjde det bara två minuter innan de spräckt nollan. Resten av perioden cirklade de runt i vår zon men burväktare Lindbom stod i vägen för det som kom i hans väg. Farligaste Bajenchansen var ett stolpskott från Juuso Kaijomaa när han fångade upp en retur från Huddinges Christoffer Bengtsberg. Två tiominutare på Markus Berg och Tim-Robin Johnsgård dömer randige Mccarthy ut mot oss i mitten av perioden och ett tag spelar Bajen med 4 backar på isen i den uppkomna forwardsbristen.

2:a perioden
Hemmalaget fortsatte att cirkla i vår zon som en grupp hajar och då vi drar på oss en utvisning för att vi är för många på isen tar det inte många sekunder före det står 2-0 på tavlan. Då Huddinge åker på sin första tvåminutare blir det inte mycket uppstyrt powerplayspel från vår sida men när hemmalaget åter är fullt manskap på isen blir spelet en smula jämnare. Med dryga 17 minuter avverkade av mittperioden får Sebastian Johansson möjlighet att plocka ned en puck i anfallszon, skjuter och Hampus Harlestam styr in pucken till 2-1.

3:e perioden
Nu lyfter sig Hammarby och vi har mycket mer puckinnehav. Tyvärr blir det bakslag i jakten på en kvittering då Huddinge återigen är effektiva i sitt powerplay mitt i perioden. De våra ger inte tappt utan fortsätter att kämpa och vi tar vara på chansen i spel fem mot tre med åtta minuter kvar. Erik Lyrvall gör 3-2, framspelad av Victor Mångs och Mattias Forsberg. Nu är det riktigt spännande då jakten på en kvittering intensifieras. Tyvärr drar vi på oss ännu en fatal utvisning, med bara en sekund kvar i numerärt överläge gör Huddinge sitt tredje powerplay-mål för kvällen. Trots att vi tar ut Lindbom samt får en utvisning med oss i matchens slutskede kommer vi inte närmare utan 4-2 blir kvällens slutresultat vilket inte på något vis känns orättvist.

Förhoppningarna på poäng i matchen i Björkängshallen var redan före matchen små så någon egentlig besvikelse över resultatet har jag svårt att känna. Dock måste vi förbättra det fysiska spelet ett snäpp, visserligen var Huddinge oss övermäktiga på skridskorna men det räcker inte med att peta lite med klubban. I första perioden samt i andra periodens inledning är vi dessutom riktigt stressade och slarviga när vi skall vända spelet från egen zon och ett par, tre indianare kunde ha stått oss dyrt. Lite rakare och enklare spel genom mittzon är nog att föredra när nu den ytan blivit mindre. Samtidigt måste vi skapa längre sekvenser av organiserat spel i anfallszon om det ska bli bra. Men som sagt, Huddinge är bra och skall inte ha några problem att gå till Allettan.
Domare Mccarthy är inte rolig. Mer säger jag inte om det.

I nästa omgång, på söndag 16.00, har vi Vallentuna borta och där kommer det att bli en mycket tätare match vågar jag påstå. Sticker ut hakan lite grann och förutspår att säsongens första poäng trillar in då. Tyvärr krockar matchen med Hammarby - Sirius på Nya Söderstadion så jag vet inte hur vår bevakning av Vallentunabataljen kommer att se ut.

Resultat i andra omgångens övriga matcher
Väsby - Vallentuna 3-2
Hudiksvall - Wings 3-0
Tierp - Enköping 3-2 e. straffar.
Åkers - Värmdö 7-2
Matchen Visby/Roma - Haninge spelas på fredag.
I tabellen leder Åkers och vi ligger sist.

Publiksiffran 572 personer var lite dålig, vad värre var att det inte var någon sång i Björkängshallen. Att Hammarby Fotbolls bortamatch mot Varberg gick samtidigt med hockeymatchen hade nog en viss inverkan.

Stångkorvar
Ordförande Micke Sjöqvist fördelar dyrgriparna enligt följande:
3 st till 31# Emil Lindbom
2 st till 9# Hampus Harlestam
1 st till 18# Mattias Forsberg
Plus i kanten till 15# William Carlén som Kronwallade en Huddingespelare.
Aktuell ställning i Stångkorvsligan: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8278

Webbradio
Ljudkvaliteten blev riktigt dålig på grund av skit vid kontrollerna.
Det går ändå att lyssna i efterhand:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
Tack till Huddinge för att vi fick komma och sända!

Mer
Matchfakta

Framåt!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]