Ett hjärta - En förening
söndag, december 03, 2023

Reserapport Tranås

gruppbild_tranas_2014-08-30_hw_500x.png
Gänget. Foto: Henric Wauge.

Så har äntligen Bamsingarna åkt buss i egen regi. Efter att den obligatoriska Bajenflaggan satts upp i bakfönstret och reseboss Kenta räknat in sina får styrdes kosan ned till norra Småland där det väntade en svår match i Bredtorpshallen, en rätt fin lada vars enda minus var det låga taket.
Bajen Fans Tranås hade ett skapligt gäng på plats och tillsammans gav vi ett ett fullgott läktarstöd till de våra. Inför tredje perioden sjöng någon en viss nationalsång på originalspråk under en stor grönvit flagga, då kändes det som om vi var hemma...

Första perioden var inte så pjåkig från Bajens sida men den slutade ändå 1-0 i Tranås favör. Därefter var matchen hemmalagets, de våra hade inte så mycket att komma med. Farten saknades i Bajen, de ser så tunga ut och troligtvis är det en bieffekt av tung träning. Det var stora skillnader i passningsspelet, Tranåsgrabbarna hittade varann hela tiden med puckar som satt på bladen medan Bajens passningar ofta saknade adress eller hamnade bakom mottagaren. I en sekvens i tredje perioden åkte de våra i vägen för varandra på offensiv blå två gånger under ett och samma byte vilket för mig är hela matchbilden komprimerad i ett fåtal sekunder. Nå, vi lär se ett helt annat lag på isen på Hovet den 21:a september för det är då det är allvar.

rondelpotatis_2014-08-30_crop_cr.png
Då kan vi bocka av rondellpotatisen från "svenska resemåsten". Foto: Carina Robertsson.

Efter slutsignal och resultatet 4-0 i Tranås favör tackade spelarna och läktareleganter av varandra. Sedan var det avfärd hem med ett stopp för kaffe och gruppfotografering. Då endast 21 ½ plats var bokad av de 30 som fanns att tillgå gick en påse runt där en vacker slant samlades in för att minska föreningens förlust, tack alla!

Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig resa och förhoppningsvis styr vi vår nästa buss mot Hudik söndagen den 19:e oktober. Bortastödet är jäkligt viktigt samtidigt som det är riktigt roligt.

Läs mer om matchen på Hammarby Hockeys hemsida: Nedtränat Bajen föll i Tranås

Bamsing! Stångkorv!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]