Ett hjärta - En förening
fredag, december 08, 2023

Tre nya Stanley Kubb-mästare

stanley-kubb_vinnarna_2014-08-09_400x.png
Foto: Carina Robertsson.

I lördags, den 9 augusti, avgjordes den prestigefulla Bamsingkubben eller Stanley Kubb som tävlingen numera mest kallas. Efter ett hårt seriespel, kvartar och semis vann till slut laget bestående av spelarna Joakim Arnmark och Erik Lyrvall samt Bamsingen Jesper Liljestrand.
Knappa 40 medlemmar och hockeyspelare hade samlats i soliga Tanto (det kom en liten gnutta regn visserligen) för att kasta kubb vid lunchtid i lördags. Efter ett fyrfaldigt "hurra" till Fredrik som dagen till ära passade på att fylla år, delade enväldige/enfaldige  tävlingsledaren (undertecknad) upp deltagarna i lag på ett högst vetenskapligt vis och grundomgångarna tog sin början på de fyra uppsatta banorna (tack till Kurt för att det medtagna spelet). Pinnar, psykningar och svordomar flög över gräset och då de tre omgångarna av seriematcherna avgjorts var det klart vilka åtta lag som skulle spela om Stanley Kubb-pokalen och vilket av de fyra sämsta lagen som skulle kapa åt sig årets loser-titel.

I loser-finalen torskade de förutvarande mästarna Kenta och Tony som tillsammans med matris-Björne bildade lag. Grattis!

I den riktiga finalen ställdes trion Arnmark, Lyrvall & Liljestrand mot duon Ami Jönsson & Markus Rickan. Finalisterna ifördes hockeytröjor för att höja moralen hos de tävlande. Lite roligt att Jeppe fick tröjan med 47 på ryggen. Efter en tät match korades tremannalaget som segrare till kraftiga applåder och fick posera med Stanley Kubb framför fotograferna. Deras namn kommer att förevigas på trofén till beundran av framtida generationer.

slutspelstrad_stanley-kubb_2014-08-09_500px.png
Officiella slutspelsträdet - se så organiserat vi har det!

Återigen blev det alltså ett lag med två hockeyspelare i som vann. Loserlaget hade ingen hockeyspelare, kan det vara förklaringen till det klena resultatet? Fastän Ami var nära har ännu ingen tjej fått sitt namn ingraverat på trofén, nästa gång kanske?

Hammarby Hockey bjöd på grillat och läsk, äkta paret Marie och Jonas Jönsson skötte utfodringen med den äran - Kanonjobb!

Stort Grattis till vinnarna!
Stort tack till alla medverkande & vi ses nästa år för en ny tävling!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]